Westzijde afgesloten vanaf Harenmakerstraat en Vincent van Goghweg

Nieuws
Zwaar bouwverkeer voor complex De Industrieel hebben het wegdek vernield. De komende maanden wordt het omrijden om dit te herstellen.
Zwaar bouwverkeer voor complex De Industrieel hebben het wegdek vernield. De komende maanden wordt het omrijden om dit te herstellen. (Foto: Dirk Karten)

ZAANDAM - De Westzijde tussen de Harenmakersstraat en het kruispunt met de Vincent van Goghweg is van 12 juni tot en met 11 augustus volledig afgesloten voor al het verkeer.

De afgelopen twee jaar is aan de Westzijde, naast de Bernhardbrug, volop gebouwd aan de appartementencomplexen De Industrieel. Daarbij heeft het zware bouwverkeer de weg beschadigd. De ontwikkelaar van het appartementencomplex gaat deze volledig vervangen.


De omleidingsroute voor auto’s en fietsers.

Deze werkzaamheden worden gelijk gebruikt om de Westzijde verkeersveiliger maken zo laat de gemeente Zaanstad weten. Zo worden de fietsstroken breder. Hiermee wordt de weg smaller en worden auto’s gedwongen langzamer te rijden. Daarnaast komen er oversteekvoorzieningen. Deze werkzaamheden zijn niet mogelijk zonder de Westzijde af te sluiten.

Autoverkeer moet een omleiding volgen via de Van Goghweg, Provincialeweg en Stationsstraat. Fietsverkeer rijdt via de Harenmakersbuurt. Het is niet mogelijk om via dat deel van de Westzijde de Vincent van Goghweg te bereiken. 

Direct aanwonenden ontvangen van de aannemer nog een brief over parkeren en huisvuilophalen.

Doordat de Westzijde is afgesloten, is ook Openbaar Vervoer van Connexxion gestremd. De haltes op de Westzijde tussen de Stationsstraat en de Vincent van Goghweg zijn buiten gebruik.

De omleidingsroute voor auto's en fietsers.