Derde editie Business Boxing Zaanstad gala met opbrengst voor Zaanse stichting Hee6

Nieuws
Vanaf afgelopen november trainen deze mannen en vrouwen al drie keer per week om op 13 april het beste van zichzelf te geven voor het goede doel. Rechts (zonder bokskleding) Nils en Patrick. Geheel links trainer Sandro.
Vanaf afgelopen november trainen deze mannen en vrouwen al drie keer per week om op 13 april het beste van zichzelf te geven voor het goede doel. Rechts (zonder bokskleding) Nils en Patrick. Geheel links trainer Sandro. (Foto: Dirk Karten)

KOOG AAN DE ZAAN – De bitjes gaan in om de tanden te beschermen tegen al te rake klappen. De hoofdbeschermer op en de handschoenen aan; klaar voor de training! De amateurboksers sparen elkaar niet om zich klaar te stomen voor het Business Boxing Zaanstad gala. “Op ons boksevent is het niet de bedoeling je tegenstander knock-out te slaan. Maar een bloedneus zal er wel komen”, vertellen Nils Groenewold en Patrick Bos nuchter. De twee bestuursleden voor dit evenement van de Junior Kamer Zaanstreek vormen de spreekbuis voor het derde Business Boxing-gala. Dat vindt op 13 april plaats in Topsportcentrum aan de Wezelstraat.

‘Knock-out slaan is niet het doel, maar bloedneus zal wel voorkomen’ 

De 26 amateurboksers trainen al sinds afgelopen november drie keer in de week. Of het aan het goede doel ligt waar ze via het boks-gala geld voor ophalen, of dat het ze gaat om hun conditie omhoog te schroeven is onbekend. Feit is dat de deur tijdens de training in het gebouw van de IJsclub Centrum Oostzaan in Het Twiske afgelopen maandagavond open ging om frisse lucht binnen te laten en even af te koelen.


Rake klappen in de ring toucheren voor het goede doel.

Niet zomaar ring in

“De sporters die je ziet trainen zijn onder meer leden van de Junior Kamer Zaanstreek maar ook personeelsleden van bedrijven die sponsoren. Of deelnemers die verbonden zijn aan de Junior Kamer. Het animo om mee te doen was deze keer groot. Er zijn sporters die al eerder in hun leven hebben gebokst, maar ook die nog nooit in de ring hebben gestaan. Het is niet voor niets dat de trainingen al in november zijn begonnen. Want je gaat niet zomaar de ring in op 13 april”, aldus de bestuursleden.

De kunst van het boksen wordt door erkende bokstrainers bijgebracht. Een erkende boks-arts verricht de keuringen. Ook de jurering tijdens de wedstrijden en de inzet van scheidsrechters gebeurt onder auspiciën van de boksbond.

Actie: doe mee en maak kans op vrijkaarten

Respect is op z’n plaats als je ziet hoe hard de mannen en vrouwen trainen onder leiding van Kees en Sandro. Bovenarmspieren bollen op door de inspanning om rake klappen te oefenen, een razendsnelle linker- en rechter uppercut wordt geoefend waardoor het zweet letterlijk bij menig sporter van het lijf gutst. Ze trainen niet voor niets. Want doel van het Business Boxing Zaanstad gala is geld bijeen te zamelen voor het goede doel. Dit jaar is dat de Zaanse stichting Hee6. 

“Menig Zaanse scholier heeft op het recreatieterrein van buurtschap Hee op Terschelling het schoolreisje beleefd. De Junior Kamer Zaanstreek probeert zoveel mogelijk geld in te verzamelen zodat Hee6 kan verduurzamen. Zo hopen we genoeg geld bijeen te brengen voor de aanschaf van zonnepanelen. Maar ook de keuken heeft z’n beste tijd gehad en moet vervangen”, aldus Nils en Patrick.


wie gaat er deze keer als winnaar de ring uit?

Zaanse scholieren

De Zaanse stichting Hee6 bezit op Terschelling een recreatieterrein van ca. 5200 m2. Daarop verblijven Zaanse basisschoolkinderen uit de hoogste klassen tijdens het jaarlijkse schoolreisje. Voor de meesten is het verblijf op deze unieke plek een onvergetelijke herinnering en voor sommigen hun eerste echte vakantie. Het terrein is nu voorzien van een stenen dagverblijf en vijf slaaphuisjes. Daarmee biedt deze locatie onderdak voor 50 scholieren. De stichting houdt de kosten zo laag mogelijk, zodat iedereen deel kan nemen aan deze reis. Mede door de stijgende energiekosten wordt dit steeds lastiger. Jaarlijks maken er ongeveer 700 Zaanse kinderen gebruik van de faciliteiten van Hee6.

Streven

Patrick: “Als je kijkt naar de opbrengst van ons vorige Business Boxing-gala, moeten we een heel eind kunnen komen om de plannen te realiseren. Dat leverde 18.250 euro op voor het goede doel. Ons streven is dat bedrag te evenaren”

Feestje op gala-niveau

“Bovendien is dit event echt iets wat je mee moet maken. Het vindt dan wel plaats in het Topsportcentrum, we maken er echt een feestje op gala-niveau van. De aankleding wordt super chique zodat er echt een wauw-gevoel ontstaat als je binnenkomt. Omdat er niet voor niets ‘business’ in de titel staat, zijn er voor ondernemers allerlei mogelijkheden om zich via ons event in de kijker te spelen. Zo kunnen ze donaties doen aan de boksers maar ook bijzonder mooie zitplaatsen inkopen, de bedrijfsnaam op de sportkleding laten drukken. Zo zijn er VIP-tafels dicht bij de catwalk en boksring. Waar de champagne koel staat en er allerlei lekkere hapjes en drankjes bij de prijs inbegrepen zijn”, vult Nils aan.

Kaartverkoop

Er zijn ook statafels tot losse kaarten in de verkoop. Die kosten slechts 27,50 euro. Zie voor de mogelijkheden tot kaartverkoop, sponsorpakketten en persoonlijk sponsoren van de deelnemers www.businessboxingzaanstad.nl Het event begint om 18.00 uur en duurt tot 23.00 uur. 

Actie: win gratis entreekaarten


Hoe luidt de bijnaam van Muhammad Ali? (Foto: Library of Congress)

Als mediapartner van het Business Boxing Zaanstad gala stelt het Nieuwsblad Zaanstad tien vrijkaarten t.w.v. 27,50 euro beschikbaar. (twee kaarten per winnaar/es). Om kans te maken op de vrijkaarten moet je deze vraag beantwoorden: Wat was de bijnaam van Muhammad Ali (geboren als Cassius Marcellus Clay)?

Stuur je antwoord uiterlijk 25 februari in naar: redactie.zaanstad@rodi.nl Over de uitslag is geen correspondentie mogelijk. Winnaars krijgen persoonlijk bericht.

Wie gaat als winnaar de ring uit?
Wat is de bijnaam van Muhammad Ali?
Rake klappen in de ring toucheren voor het goede doel.