Lentemarkt Jenaplanschool de Bijenkorf groot succes

Nieuws
Volop volk bij de Lentemarkt.
Volop volk bij de Lentemarkt. Foto: Susan Rozemeijer

ASSENDELFT - Het was feest op de Jenaplanschool de Bijenkorf.Op vrijdag 19 april vond de Lentemarkt plaats om geld in te zamelen voor een nieuw speeltoestel op het schoolplein. „Het prachtige bedrag van €2610,44,- is opgebracht”, zegt lid van de schoolcommissie Claire van Zandvoort-Portier. “Er is €700,- meer dan vorig jaar opgehaald.”

Tekst: Susan Rozemeijer

De school, ouders en kinderen hechten veel waarde aan buitenspelen. De school heeft een natuurtuin waar kinderen lekker kunnen ravotten, maar ook een aantal grote speeltoestellen waar er nu een aan vervanging toe is. De opbrengst krijgt hierdoor een goede bestemming.

Lasergame parcours

Vanwege het regenachtige weer werd de markt dit jaar in zijn geheel binnen gehouden. Met een vooraf aangeschafte strippenkaart konden de kinderen allerlei activiteiten doen in school, zoals schminken, sjoelen, stopdans en rijgen van een chipsketting. Ruim 300 broertjes, zusjes, ouders, opa’s en oma’s hebben het parcours van activiteiten afgelegd. In de gymzaal was een heus lasergame parcours uitgezet, die erg populair was. Samenwerkingspartners van de school waren ook van de partij. De Tinteltuin bediende enthousiaste kinderen met een zeer gewild popcornapparaat, Babino liet kinderen kennismaken met pijl en boog en er werd geknutseld met Freekids.

Ouderparticipatie 

Op de school is veel ruimte voor ouderparticipatie. In het ‘restaurant’ werden heerlijke door ouders gemaakte taarten, hotdogs, wraps, pasteitjes, cakes, en drankjes verkocht, en ter plekke pannenkoeken en poffertjes gebakken. Bij de marktkramen, -bemand door ouders en de ouderere kinderen- werden zelfgemaakt knutsels zoals boekenleggers en armbandjes verkocht, tweedehands boeken, bloemen, en spulletjes gemaakt in Rwanda, waar een van de docenten een warme link mee heeft. De loterij, die goed was voor afname van 700 lootjes was ook een flinke publiekstrekker. 

Directeur Irma Hengsdijk is tevreden: “kijk al die blije gezichten, en dan ook nog eens zo’n mooi bedrag opgehaald. Iedereen is het erover eens: dit organiseren we volgend jaar weer, want samen sta je sterk.”

Afbeelding
Afbeelding