Buiten-gewone expositie bij Galerie Staphorsius

Nieuws

WESTZAAN - Galerie Staphorsius in Westzaan bestaat 50 jaar in 2017 en sluit dit jubileumjaar af met de achtste editie van de thema-expositie Natuurlijk Natuur. Het is volgens de galerie een gevarieerde collectie werken, afkomstig van nationaal en internationaal befaamde kunstenaars. Een aantal van hen mag ondertussen tot de vaste collectie van Natuurlijk Natuur worden gerekend, maar ook andere kunstenaars met nieuw en verrassend werk hebben zich hierbij aangesloten.
De exposanten tonen schilderijen in verschillende technieken en stijlen. Ze variëren van hedendaags realisme tot een meer impressionistische stijl. Er zijn ook werken die met de tijdrovende scraperboardtechniek gemaakt zijn, waarbij met fijne krasjes in een ondergrond een afbeelding tot leven wordt gebracht. Objecten ontbreken ook deze keer niet, uitgevoerd in verschillende materiaalsoorten zoals hout, steen en brons en zelfs beelden opgebouwd in het toepassen van draadkunst. Alle werken zijn gerelateerd aan wild-life art, de natuur om ons heen, maar ook het gewone buitenleven. Echter, dan op een buitengewone manier vastgelegd.
Met dit jubileumjaar geeft de galerie ook aandacht aan de Zaanse kunstenaar en illustrator Rein Stuurman (1900-1984), die indertijd grote bekendheid verwierf met zijn illustraties voor de eerste Nederlandse vogeldetermineergids 'Zien is Kennen!'. Begin van dit jaar bracht de galerie een geïllustreerde biografie over zijn leven en werk uit. Tijdens de expositie Natuurlijk Natuur wordt het boek in een beperkte oplage in combinatie met een originele vogeltekening van Rein Stuurman aangeboden.
Tijdens Natuurlijk Natuur is de galerie een aantal zondagen geopend, waarbij verschillende kunstenaars aanwezig zijn om hun werk toe te lichten en demonstraties te geven. Natuurlijk Natuur is tot en met zaterdag 30 december tussen 9.00 en 17.00 uur te zien. De volgende zondagen is de expositie tussen 13.00 en 17.00 uur ook te bewonderen: 22 oktober, 5 en 19 november, 3 en 17 december en Tweede Kerstdag, dinsdag 26 december.
Galerie Staphorsius bevindt zich op JJ Allanstraat 287b in Westzaan. Meer informatie op www.staphorsius.nl.