Tweede Bosloopie 2023 prooi voor sterke Ralph Apeldoorn

Sport
De lopers schieten weg na het startschot
De lopers schieten weg na het startschot (Foto: Aangeleverd)

REGIO - Het tweede Bosloopie van het seizoen was weer een spannende. Het parcoursrecord van vorige week blijft nog even staan, maar Ralph Apeldoorn kwam al aardig dicht in de buurt. Met een tijd van 34 minuten en 3 seconde kwam hij als eerste over de streep. 

Tot voor kort was Krommenieer Bram Kok (73) die zich daar enthousiast en intensief voor inspande. Talrijke loopjes heeft hij sinds 1976 georganiseerd en heeft werkelijk duizenden atleten aan zich voorbij zien komen. De fameuze Schoorl Bosloop bekijkt Bram inmiddels vanaf de zijkant. Hij is niet actief meer betrokken en heeft het stokje overgegeven aan AV LoopieLoopie.

Joshua de Vriend, die de eerste ronde nog op kop lag werd net tweede voor Henk Verdonk. Bij de dames was de winst voor Suzan Nieman, met een nieuw parcoursrecord van 39:03 hield ze Lizzy Verdonk en Laura van den Heuvel op gepaste afstand.

Bij de korte afstand was het wederom Mila van de Logt die de winst en de beker mee naar huis kon nemen. Ze kwam weer als eerste van de klimduin gestormd voor Lotte de Graaf en Andrea Pereboom. Ze scherpte haar tijd van vorige week aan met 13 seconden en zet het parcoursrecord nu op 22 minuten en 44 seconden. 

Ook bij de heren werd de snelste tijd van vorig week aangescherpt. Het is Ronald Lienos van SV Noordkop die na 19 minuten en 3 seconden over de streep komt. Hij blijft Sietze Huizinga en Egon van de Peet voor.


Trailrun Bosloopie word deze zomer tweewekelijks gehouden en de volgende bosloop is donderdag 17 augustus.

Uitslagen en inschrijven kan op www.loopieloopie.nl/bosloopie