‘Sidney, je kunt hem hebben met je rechtse!’

Sport
Schitterende opbrengst: 22.054 euro voor de Zaanse stichting Hee6.
Schitterende opbrengst: 22.054 euro voor de Zaanse stichting Hee6. (Foto: aangeleverd)

KOOG AAN DE ZAAN – Ze beten het spits af en gingen gelijk vol erin voor het goede doel: Jeffrey Roverts en Olivier Sibeijn. Dit duo zou in twaalf volgende rondes worden vergezeld door 24 net zulke fanatieke amateurboksers tijdens het afgelopen zaterdagavond gehouden Business Boxing Gala Zaanstad. De Junior Kamer Zaanstreek zette daarmee de schouders onder een uiterst sportieve en ook qua opbrengst geslaagde avond in het Topsportcentrum aan de Wezelstraat in Koog aan de Zaan.

Business Boxing Gala Zaanstad levert 22.054 euro op voor stichting Hee6

De zaal was uitverkocht, de sfeer ronduit geweldig. Centraal stond een officiële boksring opgesteld die door PartyZaan perfect werd uitgelicht. De boksers hadden zich in vier maanden klaargestoomd om drie ronden voluit gaan in de ring. En dat deden zo ook.


Er werden rake klappen uitgedeeld. (Foto: aangeleverd)

Diep respect

Hun inzet dwong zonder voorbehoud diep, diep respect af. Onder professionele leiding van erkende scheidsrechters werd menig rake klap uitgedeeld. Dat boksen een zeer goede conditie vereist en razendsnelle reflexen werd snel duidelijk. Wie er in de eerste (van de drie) rondes te fanatiek inging, ging hijgend de tweede in en werd ingemaakt in de derde.

Hoe fanatiek de boksers ook waren als ze tegenover elkaar stonden, hoe broederlijk ging het na afloop want dan was hun doel bereikt: geld genereren voor het goede doel.

‘Richard, nu doorpakken!’

“Op ons boksevent is het niet de bedoeling je tegenstander knock-out te slaan. Maar een bloedneus zal er wel komen”, vertelden JKZ-bestuursleden Nils Groenewold en Patrick Bos in een eerder artikel. Daar hadden ze gelijk in. Een paar keer moest de wedstrijd worden gestaakt omdat er iets te fanatiek op een neus was geslagen. De wil om als winnaar de ring met de grootste beker uit te stappen was bij iedere sporter groot. Daarbij werden ze vaak opgezweept door de fans om tot aan de bodem van hun kunnen te gaan. ‘Sidney, je kunt hem hebben met je rechtse!’ ‘Richard, nu moet je doorpakken!’ De kreten vlogen door de sportzaal tot de laatste partij voorbij was.


Geweldige sfeer in een uitverkocht Topsportcentrum. (Foto: Dirk Karten)

Stichting Hee6

Ondertussen werd het publiek enthousiast gemaakt de beurs nog wat extra open te trekken voor waar het Business Boxing Gala allemaal voor was georganiseerd: De Zaanse stichting Hee6. Die bezit op Terschelling een recreatieterrein van ca. 5200 m2. Daarop verblijven Zaanse basisschoolkinderen uit de hoogste klassen tijdens het jaarlijkse schoolreisje. Voor de meesten is het verblijf op deze unieke plek een onvergetelijke herinnering en voor sommigen hun eerste echte vakantie. Voor verduurzaming van het terrein is geld nodig, evenals het opknappen van de oude keuken.

Opbrengst

De totale opbrengst overtrof de verwachtingen van de JKZ. Uiteindelijk werd er maar liefst 22.054 euro opgehaald voor het goede doel. Vorig jaar was de opbrengst 18.250 euro.

Tekst: Dirk Karten

Er werden rake klappen uitgedeeld.
Afbeelding