Geslaagde triatlon in Krommenie

Sport
De Loopgroep Zaanstreek
De Loopgroep Zaanstreek (Foto: Peter Smit)

STREEK - Misschien zegt de Krommenieer wel ‘daar heb ik niets van gezien’ en dat klopt dan waarschijnlijk ook. Het was een evenement speciaal voor Loopgroep Zaanstreek georganiseerd door Wesley Steenbakker in het kader van zijn opleiding aan het CIOS in Haarlem. Gelijk was het ook een sponsorloop voor het KWF.

In het korte bestaan van de Loopgroep Zaanstreek heeft men twee leden, Tamara en Ronald, verloren aan kanker. Er werd bij de start dan ook stil gestaan bij het overlijden van hen. Zij worden node gemist.

De groepen waren ingedeeld en de instructies werden gegeven en na het maken van een groepsfoto gingen de groepen op weg of aan de gang. Op weg voor een fietstocht van ruim 12 kilometer. Of voor een rondje hardlopen van 5,5 km. Aan de gang voor het onderdeel ‘boogschieten’. 

De eerste twee onderdelen spreken voor zich, hardlopen doet de groep vaak en menige loper komt op de fiets naar de trainingen. 

Boogschieten was iets dat lang niet iedereen eerder al eens gedaan had. Vandaar eerst de uitgebreide uitleg en het belangrijke proefschieten, waarna iedere atleet een drietal schoten mocht lossen op de roos. Een roos die niet door iedereen geraakt werd....

Meerdere pijlen vlogen zelfs ruimschoots langs het bord en moesten uit de struiken gehaald worden. Toch slaagden schutters erin om de pijl in de roos en soms door de ballon heen te schieten.

Dit evenement duurde langer dan een regulieren training, dat vond niemand een probleem. De vraag werd gesteld of een dergelijk evenement niet vaker georganiseerd kon worden. Het koppelen aan een goed doel levert dan weer een goede opbrengst op. Deze keer ruim € 1.100,-.

Hardlopen doet de groep vaak en graag
Tweewielers verzamelen
Met pijl en boog op pad