Nog één keer lekker stout feesten op Dozendag, alhoewel laatste keer…

Uitgaan
De groepsfoto is vast onderdeel van de Dozendag.
De groepsfoto is vast onderdeel van de Dozendag. (Foto: Fokke Visser)

ZAANDAM – Natuurlijk wordt het dozenlied gezongen. Is er de quiz en kun je een gokje wagen in de loterij. Volgens betrouwbare bronnen treedt er ook een zanger op met de initialen G.J. (…) die past bij het thema Tropical en wordt het weer één groot, tikje stout feest waar je als moderne, ruimdenkende vrouw bij ‘moet’ zijn geweest: Dozendag 2024. Op 24 maart wordt de 25e – nu echt allerlaatste editie die door Guda de Boorder wordt georganiseerd – gehouden. Ben jij erbij in Het Tolhuys aan de Zaan, Westzijde 216? De laatste kaarten zijn nu verkrijgbaar.

25e Dozendag op 24 maart bij Het Tolhuys aan de Zaan

Ze heeft het al vaker gezegd, ‘dit is de laatste keer dat ik het ga organiseren’. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan bij ‘opperdoos’ Guda de Boorder. En dus werd er weer met veel plezier het programma voor de 25e editie samengesteld. Toch zegt ze nu heel serieus: “Dit wordt voor mij echt de laatste keer! Het mag geen sleur worden.”

‘Ik stop nu echt!’

Nou kwam Guda al eerder terug op haar bewering als mede-dozen haar in een goed vloeibaar gesprek overhaalden toch door te gaan. Deze keer bezweert ze echt te stoppen. “Vijfentwintig Dozendagen is een mooi rond eindgetal. Daarnaast heb ik extra themafeesten als Femme Fatale, de Ballenavond (exclusief voor heren) en de Kerstmutsendag georganiseerd. Al met al best veel werk”, licht Guda toe.

Helemaal stoppen met het organiseren van tikje stoute themafeesten zit er niet in. “Ik heb nog wel de nodige ideeën. Maar verklap daar nog niets van.”

Thema Tropical

Dus, dames, grijp je kans. Op zondag 24 maart kun je nog één keer Guda’s Dozendag meemaken. Het thema luidt ‘Tropical’. Pak je rieten hoela-hoela rokje uit de kast, trek een lekker luchtig zomers jurkje aan en stort je in het feestgewoel om zo gepast de nakende lente (hoort daar nou een mannelijke stripper bij…? ) te begroeten.

Veel gekkigheid

“Je hoeft echt niet compleet verkleed als palmboom te komen, al is dat natuurlijk wel sfeer verhogend. Een bloemenslinger, fleurige kleding én zin om een middag lekker te feesten kunnen ook genoeg zijn”, licht Guda toe. Op het programma staat vooral ‘veel gekkigheid’. Samen met Tolhuys-uitbater Michael van Zaane is er al geshopt om de nodige sfeerverhogende cadeaus voor bijvoorbeeld de loterij in te slaan. Of voor wie het limbodansen wint.

‘Speelgoed voor volwassenen’

Guda: “We hebben een winkelkar vol mooie prijzen ingeslagen, waaronder natuurlijk ‘speelgoed voor volwassenen’. Ja, dat hoort er altijd bij. Het succes van Dozendag is moeilijk uit te leggen als je er niet bij bent geweest. Het is soms ook gewoon slappe humor. Waarmee je toch, voordat je het weet, de polonaise loopt. Of uit volle borsten meezingt. Weet je wat? Kom zelf maar eens kijken. Oh, je bent een man… Als je niet als stripper binnenkomt, gaat dat het voor jou niet worden! Mannen zijn pas na 17.00 uur welkom als we de traditionele groepsfoto maken.”

Tickets

Zit om mee te feesten? Dozendag duurt van 12.00 tot 17.00 uur. Kaarten kosten 19 euro en zijn verkrijgbaar via https://tolhuysaandezaan.nl/tickets/