Zondag laatste ‘Dozendag’ op de Dam met als thema Black & Gold

Uitgaan
Het Dozendag thema 'Burlesk' zorgde in het verleden voor tikje stoute Franse sferen op de Dam.
Het Dozendag thema 'Burlesk' zorgde in het verleden voor tikje stoute Franse sferen op de Dam. (Foto: aangeleverd)

ZAANDAM - ‘Opperdoos’ Guda de Boorder doet het nog één keer: de organisatie van de beroemd én beruchte ‘Dozendag’. Komende zondag vindt de laatste editie  van een Zaans fenomeen plaats. 

“Ik heb als opperdoos als tweeëntwintig keer de Dozendag in café Dam 10 georganiseerd. Dit café is inmiddels omgedoopt tot Teasers. Toen ik aan de nieuwe uitbater Glenn de Koning vroeg of hij het een leuk idee vond om de laatste Dozendag bij hem te organiseren, zaten we al snel op dezelfde golflengte”, laat Guda weten. 

En zo staat de 23e - en laatste Dozendag - gepland voor zondag 27 maart. Hert gaat van 12.00 tot 17.00 uur ‘los’ in Teasers Zaandam. Meer dan honderd vrouwen worden er verwacht op dit immer uitbundige feest waarin de dames aan de hand van een thema uit hun bol gaan. 

Thema: Black & Gold

“De Dozendag was altijd succesvol. Met het (kleding) thema in voorgaande jaren werd altijd goed uitgepakt. Dit jaar lijkt een makkie voor de dames; Black & Gold.  Dus ik ben benieuwd wat ze er dit keer van maken. Uiteraard zijn er prijzen voor de mooist geklede doos. Voor de nummers één, twee en drie zijn er prijzen. En we kiezen een ‘doos van het jaar’. Verder beginnen we altijd met het Dozenlied op de melodie van Ademnood. We studeren een soort van cheerleadersdans in en gaan daarmee rond 15.00 uur de Dam op. Dan wordt er ook de jaarlijkse groepsfoto gemaakt”, licht Guda een tipje van het programma op.

Hysterische stripshow

Dat Dozendag meer is van een verkleedpartij blijkt uit stoutere programma onderdelen als de erotische loterij, met duidelijke uitleg van de opperdoos. Er is een hapje en een drankje en Joki Toedeledoki en DeeJ Tobias treden op als entertainers. Aan het eind van de middag komt Black Pearl, om in het thema te blijven,  voor een hysterische stripshow.

De mannen mogen er na 17.00 uur ook bij. Dan draait DJ Barry Brand nog een paar uurtjes door en blijft het vast en zeker nog lang onrustig op de Dam...

Het thema Fout & Stout zorgde voor 'dozen' in deze bijzondere outfits...