Presentaties in Nicolaaskerk in kader Open Joodse Huizen

Uitgaan
Filip Bloem vertelt over één van de belangrijke Zaanse verzetsmensen: Jan Brasser, alias Witte Ko.
Filip Bloem vertelt over één van de belangrijke Zaanse verzetsmensen: Jan Brasser, alias Witte Ko. (Foto: aangeleverd)

KROMMENIE - Tijdens Open Joodse Huizen | Huizen van Verzet op 20 april worden in de Nicolaaskerk, Kerkplein 1, twee presentaties verzorgd. Filip Bloem vertelt over één van de belangrijke Zaanse verzetsmensen: Jan Brasser, alias Witte Ko.

Verzetsman Jan Brasser was actief in heel Noord-Holland en zat tijdens zijn verzetswerk langdurig ondergedoken in Krommenie. Aansluitend op de presentatie van Filip Bloem vindt er een onthulling van schilderijen van twee Zaanse verzetsstrijders plaats. De begeleiding is door Frank Vos van de Zaanse Regenboog. De twee schilderijen worden onderdeel van een serie die is begonnen in Amsterdam omtrent het Roze Verzet. Kijk voor meer informatie op www.rozeinverzet.nl. Nabestaanden van de verzetsmensen, Cook Brummer en Mijndert van der Horst, zijn aanwezig delen hun herinneringen met de bezoekers.

Wees welkom, luister en praat mee

Wees welkom in de Nicolaaskerk te Krommenie om met ons te luisteren, mee te praten en te herdenken wat deze Zaankanters hebben ervaren tijdens de Tweede Wereldoorlog. 

Meer informatie 

Kijk voor het volledige programma en tijden van Open Joodse Huizen | Huizen van verzet op: Open Joodse Huizen | Gemeente Zaanstad | Joods Cultureel Kwartier (jck.nl)

De deuren openen om 10.15 uur, de presentatie start om 10.30 uur.