Zaterdag rondje maken op de fiets tijdens ‘Proef je buurthuis’!

Uitgaan
Ook Buurtcentrum De Vuister in Westerkoog doet mee aan  ‘Proef je buurthuis’!
Ook Buurtcentrum De Vuister in Westerkoog doet mee aan ‘Proef je buurthuis’! (Foto: aangeleverd)

ZAANSTREEK - Acht buurt- en dorpshuizen organiseren, in samenwerking met gemeente Zaanstad en programma Doortrappen, weer een fietstocht. Fietsers kunnen zaterdag 20 april tussen 10.00 en 12.00 uur starten op een locatie naar keuze. De afsluiting is om 16.30 uur. 

Deelnemende buurthuizen: de Dorpshuizen de Horn Krommeniedijk, de Noorddam Westknollendam, de Kwaker Westzaan en Buurtcentrum-A3 in Assendelft, de Lorzie Wormerveer, de Pelikaan Krommenie, de Vuister in Koog aan de Zaan en Buurthuis Het BrandtWeer in Koog aan de Zaan.

Tijdens de fietstocht fiets je langs deze acht buurt-/dorpshuizen en geniet je overal van een hapje en drankje. Aangezien elk buurthuis zijn eigen activiteiten, geschiedenis en mogelijkheden heeft kunnen de deelnemers letterlijk en figuurlijk ‘proeven’ wat een buurthuis te bieden heeft. Vrijwilligers vertellen ook meer over het buurthuis en de activiteiten. 

Proef je buurthuis!

Sinds 2016 organiseren de buurthuizen ‘Proef je buurthuis’ voor fietsers. De fietstocht langs de buurthuizen is ongeveer 30 km. Met aanschaf van een inschrijfkaart kan je al meedoen. De inschrijfkaart bedraagt €4,- en is vooraf te koop bij de buurthuizen of op de dag zelf. 

Veilig fietsen tot je 100ste!

Veilig en met plezier fietsen tot je 100ste: dat is het motto van het landelijke programma Doortrappen, opgezet door het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Je kunt bij Doortrappen terecht voor tips om veiliger te fietsen, leuke fietsverhalen, oefeningen om FietsFit te worden en nog veel meer. Doortrappen organiseert leuke activiteiten in heel Nederland, waaronder de gemeente Zaanstad. 

Kijk voor meer informatie op www.doortrappen.nl/zaanstad.