Rondleiding door Fort bij Krommeniedijk

Uitgaan
 Gidsen van Landschap Noord-Holland geven zaterdag 20 april een extra rondleiding door het Fort bij Krommeniedijk.
Gidsen van Landschap Noord-Holland geven zaterdag 20 april een extra rondleiding door het Fort bij Krommeniedijk. (Foto: aangeleverd)

KROMMENIEDIJK - Gidsen van Landschap Noord-Holland geven zaterdag 20 april een extra rondleiding door het Fort bij Krommeniedijk, Lagendijk 22, waarin ze je alles vertellen over de geschiedenis van het fort. Dit is kader van het Weekend van het Verdedigingserfgoed. dit is op 20 en 21 april.

Van 13.30 uur tot ongeveer 14.45 uur vertellen gidsen alles over het fort. Wat was de aanleiding om de Stelling van Amsterdam te bouwen en wat betekende dat voor Amsterdam? Beleef wat zich in verschillende periodes in en rond het fort bij Krommeniedijk heeft afgespeeld en hoe de soldaten vroeger hebben geleefd en gewerkt in hun vertrekken en stellingen.

Ontdek meer over dit fort en hoe het ‘kiekeboe’ kanon werkte en later het prachtige uitkijkpunt werd. De gidsen brengen het fort tot leven en staan stil bij de verschillende periodes waarin en waarvoor het fort gebruikt werd in het verleden. De rondleiding is minder geschikt voor jonge kinderen. Graag aanmelden. Het is niet mogelijk om ter plekke aan te sluiten. De rondleiding is ten dele slecht bereikbaar met een rolstoel.

Audiotour

De audiotour in het fort gaat over de Stelling van Amsterdam en de bijzondere rol van dit werelderfgoed in de het natuurgebied. De tour is een aanrader voor klein (vanaf 6 jaar) en groot (100-) en duurt ongeveer 30 minuten. De tour is binnen in het goed verwarmde fort. Je bepaalt zelf het tempo en slaat desgewenst een onderdeel over, of doet hem zelfs twee keer. De audiotour onder 10 personen hoef je niet te reserveren. Tijdens het Weekend van het Verdedigingserfgoed - zaterdag en zondag tussen 11.00 en 16.00 uur - is er een gereduceerd tarief. Entree Belevingscentrum/audiotour + koffie/thee en koek voor € 7,50. Beschermers van Landschap Noord-Holland € 5,00

Verdere informatie en reserveren van de rondleiding via www.gaatumee.nl