Spanning stijgt bij Tijd Bedrijvengolfcompetitie op Alkmaarse golfbaan Sluispolder

Algemeen
De winnaars van 10 september bijeen.
De winnaars van 10 september bijeen. ((Foto: aangeleverd))

ALKMAAR - De voorlaatste ronde gespeeld van de Tijd Bedrijvengolfcompetitie werd 10 september gespeeld. Onder wederom prachtige omstandigheden vertrokken de deelnemers exact om 13.00 uur aan hun ronde over 18 holes. Vele teams wilden juist deze dag vlammen om nog te kunnen stijgen in het klassement, maar aan het einde van de dag bleken de scores dit keer juist laag!

Bij de Neary op hole 15 was het spannend, vele deelnemers sloegen hun bal vlakbij de hole, maar de allerbeste was van upcoming star Rick Koks van het team C.A de Groot/Koks. De Longest dames was voor een oude bekende, Renate Roeleveld (‘t Sluisje/Sterck Makelaars) sloeg haar bal over een ongelofelijke afstand midden op de fairway van hole 4. Bij de mannen was deze prijs voor lefty Ruud Rooker (HBR Brancheverzekeringen), volgens eigen zeggen boven de 250 meter! De gebruikelijke winnaar van de beste bruto, Johan Garrelfs ( Bolten/Black Walnut/Persoonality), had niet zo’n goede dag dit keer, toch was zijn score van 83 slagen wederom genoeg om op het podium te komen. De beste netto score was een mooie, Aad Scholten (Schot/Vlieg Bedrijfsmakelaars) behaalde maar liefst 40 stablefordpunten.

Uitzondering

Zoals eerder vermeld vielen de scores van de wedstrijd tegen dit keer tegen, grote uitzondering was het team van HBR, zij declasseerden het hele veld ruimschoots met een prachtige 122 punten. Tweede en derde werden deze dag de teams van Bolten/Black Walnut/Persoonality en Schot/Vlieg Bedrijfsmakelaars met respectievelijk 100 en 98 punten. Ook deze dag werd natuurlijk afgesloten met een heerlijk diner, dit keer had de keuken gekookt in Franse stijl. De Bisque d’homard, Entrecote en de Pistache bavarois waren tongstrelend. Op 24 september wordt de laatste ronde gespeeld van dit seizoen, wie wordt kampioen van het jaar 2020?

Uitslag

Op de zevende plaats eindigde Tijd Personeelsdiensten/Johanna’s Hof met 87 punten. Zesde: ‘t Sluisje/Sterck Makelaars 91 pnt. Vijfde: C.A.de Groot/Koks 96 pnt, vierde: Accom/Vlieg Bedrijfsmakelaars 96 pnt (lagere hcp), derde: Schot/Vlieg Bedrijfsmakelaars 98, tweede: Bolten/Black Walnut/Persoonality 100 pnt. en eerste werd HBR Brancheverzekeringen met 122 pnt.