AZ bezoekt jonge patiënten in ziekenhuis Alkmaar

Nieuws
AZ-spelers Vangelis Pavlidis en Bo op de Weegh bezorgen deze jonge patiënt een heerlijke middag.
AZ-spelers Vangelis Pavlidis en Bo op de Weegh bezorgen deze jonge patiënt een heerlijke middag. (Foto: Ed van de Pol)

ALKMAAR - Een flinke delegatie spelers van de eerste elftallen van AZ én AZ Vrouwen bezocht dinsdag de Noordwest Ziekenhuisgroep in Alkmaar. De spelers bezochten jonge patiënten die zo een heerlijke middag beleefden en even hun zorgen konden vergeten. 

Meer dan 50 kinderen konden deze middag al hun vragen stellen aan de spelers, speelsters en stafleden tijdens een echte persconferentie. Er werd een quiz gespeeld waarbij ze een leuke prijs konden winnen. De Supporters Vereniging AZ verzorgde weer dozen vol AZ-cadeautjes, iets wat ze al ruim twintig jaar doen. Ook was er genoeg tijd voor foto’s en om handtekeningen te verzamelen. 


Vragen stellen aan de spelers, speelsters en stafleden tijdens de persconferentie. (Foto: Ed van de Pol)

Dankbaar

Een groot deel van de spelers en staf ging nog het ziekenhuis in naar verschillende afdelingen om daar ook andere patiënten te bezoeken. Aanvoerder van AZ, Jordy Clasie, was erg onder de indruk: “Het voelt dankbaar om hier aanwezig te zijn. Ik vind het bijzonder dat we op deze middag zoveel kinderen kunnen begroeten en een lichtpuntje voor hen kunnen zijn in de moeilijke tijd die zij doormaken. Ik hoop dat we een klein steentje kunnen bijdragen in het blij maken van deze jonge supporters.”


Het AZ geboorteloket is geopend. (Foto: Ed van de Pol)

Geboorteloket

Deze middag werd op de afdeling verloskunde het AZ geboorteloket geopend. Bij dit loket kunnen kersverse ouders hun kind aanmelden als waaghals bij AZ. Ze krijgen na aanmelding een geboortecertificaat met een ruimgevulde tas met AZ-spullen. In de Aletta Jacobszaal in het ziekenhuis in Alkmaar worden alle thuiswedstrijden van AZ live uitgezonden voor patiënten. Ze worden onder begeleiding van vrijwilligers en verpleegkundigen naar de zaal gebracht. Deze wordt dan omgetoverd tot stadion door stadiondoeken rondom de zaal te hangen, een echte AZ-fanroom. Tijdens de kindermiddag werden de nieuwe doeken voor het eerst getoond. Deze doeken zijn geschonken door de AZ Foundation.