The Nova Foundation voor een lief, klein en ziek meisje

Nieuws
Kevin (vader van Nova) ontvangt het ingezamelde bedrag van Jesse van slagerij de Roode in Heemskerk.
Kevin (vader van Nova) ontvangt het ingezamelde bedrag van Jesse van slagerij de Roode in Heemskerk. (Foto: aangeleverd)

ALKMAAR - Nova Pichel uit Alkmaar is een ondeugend, nieuwsgierig en lief meisje van bijna 2 jaar oud. Ze staat voor een enorme uitdaging. Negen maanden geleden werd ze gediagnosticeerd met een zeldzame en verwoestende vorm van kinderkanker genaamd neuroblastoom. 

De kwaadaardige tumor zat op haar bijnier er er waren uitzaaiingen naar haar beenmerg en lymfeklieren. Op dit moment ondergaat Nova intensive behandelingen in het Prinses Máxima Centrum in Utrecht. Zelfs na dit alles zal ze de komende vijf jaar regelmatig gecontroleerd moeten worden. Haar kans op genezing is onzeker, tussen de 25% en 45%. Als de kanker terugkeert, wat een 50% kans heeft, worden haar overlevingskansen veel lager, slechts 5%.

DFMO

In de zoektocht naar de beste behandeling voor Nova, zijn haar ouders, Kim en Kevin, gestuit op het DFMO. Een veelbelovende optie die de hoop op een toekomst zonder kanker kan vergroten. Op dit moment duurt het behandelplan 18 maanden waarvan ze er 9 achter de rug heeft. Aansluitend willen haar ouders naar de Verenigde Staten waar een DFMO behandeling mogelijk is. Nederland kent deze behandeling niet dus ziektekostenverzekeringen vergoeden het ook niet. Helaas zijn de kosten voor deze essentiële behandeling aanzienlijk, namelijk 13.000 euro per maand over twee jaar. Totaal hebben zij zo’n 400.000 euro nodig. Daarvoor hebben de Heemskerker Kevin (vader van Nova) en zijn broer Robin The Nova Foundation opgericht. Door een donatie te doen aan The Nova Foundation kun je direct bijdragen aan Nova’s behandeling en haar kans op een kankervrije toekomst vergroten. Elk bedrag, hoe klein ook, maakt een verschil. Voor meer informatie en om te doneren, bezoek de website op www.thenovafoundation.nl.

Er zijn verschillende acties opgezet om Nova te steunen. Slagerij de Roode in Heemskerk had een collectebus staan en de gehele opbrengst van hun actie ging naar The Nova Foundation. Afgelopen vrijdag kreeg Kevin de opbrengst overhandigd. Daarnaast zijn er meer ondernemers in Heemskerk en Alkmaar die een collectebus hebben staan, een actie doen of statiegeld doneren.