Eerste mijlpaal voor Swim to Fight Cancer

Sport
De eerste 100 deelnemers voor Swim to Fight Cancer hebben zich ingeschreven.
De eerste 100 deelnemers voor Swim to Fight Cancer hebben zich ingeschreven. (Foto: Wendy Broomans)

ALKMAAR - Swim to Fight Cancer Alkmaar heeft zijn eerste mijlpaal te pakken: 100 deelnemers hebben zich namelijk aangemeld voor de zwemwedstrijd door de Alkmaarse wateren om de strijd tegen kanker aan te gaan. 

Het deelnemersveld is met 100 zwemmers voor de helft gevuld. “Het evenement verwelkomt maximaal 200 deelnemers die de uitdaging aangaan om 1 of 2 kilometer te zwemmen. Elke slag die zij maken en elke meter die zij afleggen, staat symbool voor hun vastberadenheid om hoop te brengen aan degenen die getroffen zijn door kanker”, vertelt Esmee Bakker van de organisatie. “Dus ik nodig nog 100 andere mensen uit Alkmaar en omgeving uit om deze mooie uitdaging aan te gaan, en er samen een onvergetelijke dag van te maken!”

Swim to Fight Cancer is een evenement dat plaatsvindt in verschillende steden door het hele land, met als missie om geld in te zamelen voor kankeronderzoek. Dit jaar gaat ook Alkmaar bijdragen aan dit nobele doel, met de steun van lokale ondernemers. Speciaal voor deze Alkmaarse editie heeft de organisatie ook twee lokale goede doelen gekozen. Een deel van de donaties gaat naar projecten van ‘t Praethuys en de afdeling Oncologie van de Noordwest Ziekenhuisgroep in Alkmaar. 

Iedereen is welkom om een steentje bij te dragen, of het nu is door te zwemmen, vrijwilliger te worden of een donatie te doen - elk gebaar telt en draagt bij aan het verschil dat we samen maken. Om deelnemers te laten wennen aan zwemmen in open water, mag elke zwemmer voorafgaand aan het evenement deelnemen aan een clinic, gegeven door professionals. Voor meer informatie op www.swimtofightcancer.nl/alkmaar.

De organisatie van Swim to Fight Cancer.
Afbeelding