‘Theater na de Dam’

Uitgaan
Jong en oud ontmoeten elkaar bij Artiance.
Jong en oud ontmoeten elkaar bij Artiance. (Foto: Sophie Terluin)

ALKMAAR - Oud en jong hebben elkaar weer ontmoet in ‘Theater na de Dam’, een landelijk project waar Artiance ook aan deelnam. Voorafgaand aan het maakproces vindt er een ontmoeting plaats tussen jongeren en overlevenden van de Tweede Wereldoorlog.


Jongeren (bij Artiance bezig met theater, beeldende kunst en/of muziek) reflecteren op de Tweede Wereldoorlog door middel van kunst. Gesprekken met overlevenden van de Tweede Wereldoorlog vormen het startpunt van het maakproces. Begin april vond de gespreksavond plaats bij Artiance. Jongeren van rond de 16 jaar praten met ouderen van minimaal 85 jaar, over een zwarte bladzijde uit onze geschiedenis. Twee vreemden, nieuwsgierig naar elkaar. Klaar om te vertellen, klaar om te luisteren en klaar om door te vertellen. Er werden vragen gesteld en verhalen verteld, over pijn en verdriet, maar ook over hoop.

‘Over Hoop’ is een theatrale ervaring die stilstaat bij het goede in de mens. De voorstelling en expositie is op 4 en 5 mei te zien in het schuilkerkje aan het Fnidsen. 

Meer informatie op www.artiance.nl

Voorbereiden op 'Theater na de Dam'
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding