Tijdelijke woonruimte voor jongeren en spoedzoekers aan Noorderkeerkring

20 mei, 14:31 Algemeen

Woonforte kocht begin dit jaar een complex van GGZ Rivierduinen aan de Noorderkeerkring in Alphen aan den Rijn. Vooruitlopend op de sloop-nieuwbouw gaat Woonforte hier tijdelijk woonruimte bieden aan spoedzoekers en jongeren. Het college van burgemeester en wethouders heeft dinsdag 19 mei akkoord gegeven op de tijdelijke verhuur. 

Alphen aan den Rijn - Woonforte is per 1 juli dit jaar officieel de eigenaar van het complex aan de Noorderkering. De corporatie gaat hier circa 164 huurappartementen bouwen voor diverse doelgroepen: senioren, starters en zorg. De uitwerking van de plannen en bijbehorende ruimtelijke procedures duren nog een tijdje. De verwachting is dat in het eerste kwartaal van 2022 de sloop begint en dat het nieuwe woongebouw in 2024 klaar is. 

Woningnood oplossen

Woonforte gaat tot aan de sloop hier woonruimte bieden aan 126 jongeren en spoedzoekers. Gerard van As, wethouder wonen, en Monique Brewster, directeur bestuurder Woonforte: “Wij zijn blij met deze oplossing. Door de wooncrisis hebben spoedzoekers, zoals mensen in scheiding, en jongeren grote moeite om een woning te vinden Het is dus fantastisch dat wij de panden gedurende de anderhalf jaar die nodig is voor de voorbereiding en de ruimtelijke procedures kunnen inzetten om de woningnood aan te pakken. Leegstand zou echt zonde zijn.” 

126 kamers en studio’s

Woonforte gaat hierbij zeer waarschijnlijk samenwerken met Villex Vastgoedbescherming, een partij die veel ervaring heeft met leegstandbeheer en het realiseren en beheren van (tijdelijke) woonruimte. Aan de Noorderkeerkring komen 126 kamers en studio’s, opgedeeld in groepjes met ieder een eigen gezellige gemeenschappelijke woonkamer en keuken. Bewoners kunnen gebruik maken van een sportzaal en kunnen ook een gezamenlijke moestuin op het terrein maken. Een aantal bewoners wordt captain. De captains zorgen dat de bewoners zich met elkaar verbonden voelen en dat de gemeenschappelijke ruimten schoon, netjes en veilig zijn. Een huismeester doet het klein onderhoud en zorgt voor de leefbaarheid in en om het gebouw. Hij is, samen met de captains, het aanspreekpunt voor bewoners en omwonenden.

Toewijzing 

Eerst moeten de gebouwen nog aangepast worden om ze klaar te maken voor de verhuur. De verwachting is dat in juni de verhuur start en dat de bewoners er in juli al in kunnen trekken. Alphenaren krijgen voorrang bij de toewijzing. Er komt een strenge selectie. Alles draait namelijk om zelfbeheer: zelf en samen doen. Bewoners moeten dus bereid zijn om zich in te zetten voor elkaar en om het complex netjes en gezellig te houden en om er samen een fijne community van te maken. 

Kennismaken met omwonenden

Villex neemt binnenkort contact op met omwonenden om zich voor te stellen en het concept toe te lichten.

Binnen 5 minuten bijgepraat

over het laatste nieuws uit Alphen aan den Rijn

Schrijf je hierin voor onze wekelijkse nieuwsbrief.

Wij verwerken uw gegevens zoals omschreven in onze privacyverklaring

Afbeelding
Partijen in het Groene Hart slaan de handen ineen voor intensievere samenwerking Politiek 7 uur geleden
Afbeelding
Leen Kroon is trots op zijn kindje Intratuin Ter Aar Bedrijf in Beeld 7 uur geleden
Afbeelding
Nieuw theaterseizoen van Castellum bekend Cultuur 8 uur geleden
Afbeelding
Concert Gregorian Grace in de Adventskerk Cultuur 8 uur geleden
Afbeelding
Lezing Gouden Eeuw bij Swaenswijk Cultuur 9 uur geleden
Afbeelding
Theaterconcert voor de hele familie Cultuur 9 uur geleden
Afbeelding
De Vikingen veroveren rond Hemelvaart Museumpark Archeon Cultuur 9 uur geleden
Afbeelding
Ridderhofdrama roept nog steeds emoties op Column 18 mei, 16:36
Afbeelding
Eten met Veenders in restaurant Wagenaar Nieuws 18 mei, 13:58
Afbeelding
Annemijn winnaar tuinmetamorfose Nieuws 18 mei, 12:16
Afbeelding
Bouw brug over Aarkanaal begint na de zomer Nieuws 18 mei, 11:54
Afbeelding
Bert Splinter uit A’veen ontvangt lintje Nieuws 18 mei, 11:34
Afbeelding
Regenboogvlag wappert voor het oude raadhuis uit solidariteit Nieuws 18 mei, 10:46
Digitale krant
Het laatste nieuws uit Alphen aan den Rijn

Op Rodi Alphen aan den Rijn volg je het laatste nieuws uit Alphen aan den Rijn. Rodi Alphen aan den Rijn informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt, regio en in Noord-Holland.

Nieuws Alphen aan den Rijn

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Alphen aan den Rijn in je mailbox.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief