Blij met bijdrage voor goede doel: ‘Zó dankbaar’

Nieuws
Het fundraising diner voor Stichting Tjeko in Boskoop:  Marc Nuijten (geheel rechts), Ferdi van den Bergh (staand) en René van der Zel (3e van rechts).
Het fundraising diner voor Stichting Tjeko in Boskoop: Marc Nuijten (geheel rechts), Ferdi van den Bergh (staand) en René van der Zel (3e van rechts). (Foto: Morvenna Goudkade)

BOSKOOP – Volledig uitverkocht en een groot succes. Het fundraising diner met avondprogramma van Rotaryclub Boskoop zorgde voor een flinke bijdrage aan het goede doel van de avond: Stichting Tjeko. BN’er René van der Zel bleek daarbij een ware publiekstrekker.

Door Morvenna Goudkade

Rotaryvoorzitter Marc Nuijten (34) kijkt zeer tevreden terug. “Hoe ik me voel? Heel positief. Mensen waren allemaal enthousiast en we hebben nu al zo’n 30.000 euro opgehaald voor het goede doel. Nog niet alles is meegerekend, dus de totaalopbrengst zal naar verwachting nog hoger uitvallen.” 

‘Volledig uitverkocht, dat had ik nooit verwacht’

Hij had het niet kunnen bedenken, afgelopen winter toen de plannen werden gesmeed voor een Rotaryactie ten behoeve van Tjeko. De organisatie zet zich in om kinderen in Afrika kind te laten zijn, door hen te laten spelen en plezier te laten maken. Dat is niet zo gewoon als het lijkt, want kinderen in Afrika moeten vaak al jong meehelpen bij het levensonderhoud. Tjeko legt in Oeganda een groot speelpark aan, wat zelfvoorzienend moet gaan functioneren. 

Nuijten was al bekend met de oprichter van het in Reeuwijk gevestigde Tjeko, Ferdi van den Bergh, en zag mogelijkheden om het project Fun Village in Oeganda te steunen.

“Ik dacht: hoe leuk zou het zijn als we wat bedrijven kunnen vinden die het goede doel wilden steunen. Een stuk of tien, twintig ondernemers, hoopte ik toen. Nou, we waren volledig uitverkocht en hebben een aantal keer nee moeten verkopen. Dat had ik nooit verwacht.” Afgelopen woensdag stond hij in een volle dinerzaal van Flora Boskoop, met vele gesponsorde tafels, honderd dinergasten en een heuse veiling. 

‘Rijden in de Lamborghini? Samen trainen? Je mag zelf kiezen’

Televisiepresentator Jan van den Bosch nam de rol van veilingmeester op zich. Gasten konden bieden op de verschillende kavels en ook op die manier het goede doel Tjeko ondersteunen. Een fles bijzondere whiskey, een Japanse esdoorn uit Boskoop, een sportfiets, een ballonvaart in ter Aar, een overnachting op de Proeftuin van Holland en een voetbalwedstrijd bijwonen in een skybox behoorden tot de prijzen. Sportwethouder Gert-Jan Schotanus loofde een hardloopclinic uit voor 10 personen. Ook was er een weekend in een glamping tent in Oeganda en een ontmoeting met ondernemer René van der Zel. “Je mag zelf kiezen wat je wilt doen’, liet de BN’er weten. “Rijden in de Lamborghini? Samen trainen? Het is vrij in te vullen.” De selfmade miljonair bleek een ware publiekstrekker. Aansluitend aan het liefdadigheidsdiner werd ook een avondprogramma gehouden in de theaterzaal, met als hoofdact Van der Zel. De XXL Nutrition ondernemer heeft veel volgers op sociale media en dat bleek ook bij het goedbezochte avondevenement. Vriendengroepen waren speciaal voor hem gekomen, vanuit het hele land. 

‘Team in Oeganda heeft spontaan dansje gemaakt’

Ferdi van den Bergh (46), oprichter van Tjeko - Swahili voor ‘plezier’ -reageert ook op de fondsenwerving door Rotaryclub Boskoop. “De avond was echt een feestje: de sfeer, het publiek, het lekkere eten, de positieve reacties. Iedereen die zich belangeloos heeft ingezet en heeft bijgedragen ben ik zó dankbaar. En het team in Oeganda heeft spontaan een dansje gemaakt met de kinderen, zij zijn ook heel blij.”