Fietsmaatjes Alphen aan den Rijn bestaat één jaar

Algemeen
Fietsmaatjes Alphen aan den Rijn bestaat 1 jaar. Zaterdag maakte de groep een fietstocht. Foto: PR
Fietsmaatjes Alphen aan den Rijn bestaat 1 jaar. Zaterdag maakte de groep een fietstocht. Foto: PR (Foto: )

Stichting Fietsmaatjes Alphen aan den Rijn heeft haar éénjarig bestaan gevierd met een vrolijke fietstocht door Alphen. Met deze fietstocht wilden de fietsmaatjes tevens laten zien dat het ook in coronatijd mogelijk is om samen gezellige, ontspannende fietstochten te maken.

Alphen aan den Rijn- In een vrolijke optocht trok de stoet van vijf duofietsen, voor de gelegenheid kleurig versierd, van het centrum van Alphen naar Kerk en Zanen, Ridderveld en de Baronie, waarbij men in de winkelcentra ook van de gelegenheid gebruik maakte om nieuwe vrijwilligers te werven. Wethouder Gert-Jan Schotanus fietste een deel van de tocht mee.

Stichting Fietsmaatjes Alphen aan den Rijn is op 9 augustus 2019 opgericht en zet zich in om mensen die door omstandigheden niet meer zelfstandig kunnen fietsen, te koppelen aan een vrijwilliger zodat er gezamenlijke fietstochten gemaakt kunnen worden op een duofiets met elektrische trapondersteuning. Dankzij een tussenscherm van helder plastic folie kan dat inmiddels ook corona-proof.

De vijf duofietsen zijn verspreid over Alphen en dus voor iedereen makkelijk toegankelijk.