Vriendinnen Maaike Berk, Ellen Kerver en Annette Coers (vlnr) doen mee met Boskoop Schittert, hier bij de Boomgaard.
Vriendinnen Maaike Berk, Ellen Kerver en Annette Coers (vlnr) doen mee met Boskoop Schittert, hier bij de Boomgaard. (Foto: Morvenna Goudkade)

Boskoop Schittert bij NLdoet

31 mei, 09:42 Algemeen

Schitterend weer en een schitterende actie! Afgelopen zaterdag was de aftrap van Boskoop Schittert, een collectief voor opschoonactiviteiten. Nadat eerst mensen in Alphen waren begonnen met Alphen Schittert, is het idee nu ook opgepakt in Boskoop. De actie viel samen met NLdoet, een landelijke campagne voor vrijwilligersklussen.

Morvenna Goudkade

BOSKOOP – Het is zonovergoten op de schoonmaaklocaties Zuidkade, Boomgaard en andere delen van het centrum. Bijna veertig mensen hebben gehoor gegeven aan de oproep van de organisatie. Gewapend met vuilniszakken, prikstokken en handschoenen gaan zij het afval te lijf. Simon de Jong is kartrekker vanuit Rotaryclub Boskoop; hij heeft veel contact gehad met Robbert Bouwman van Alphen Schittert. Erik van Zuylen, wethouder duurzaamheid, is ook van de partij, net als Alphense opschoners. Langs de Boomgaard zijn drie vrolijke vriendinnen aan het afval rapen. Annette Coers, Ellen Kerver en Maaike Berk hebben er plezier in: er wordt veel gelachen en ondertussen van het zonnetje genoten. Maar ze prikken ook lekker. Langs de slootkant ligt het meeste afval, zegt het drietal: plastic en piepschuim. Waarom doen ze mee aan de opschoonactie? ,,Maaike zag het op Facebook en heeft ons geappt”, vertelt Annette. ,,Ik vond het wel iets voor ons”, zegt Maaike.

Ze gaan meestal wandelen op zaterdagmorgen, vertellen de vriendinnen. Maar nu gaan ze dus opschonen. Dat Boskoop Schittert, vanaf zaterdag 10 juli, maandelijks een opschoonactie houdt, vindt Ellen positief. ,,Je moet dit regelmatig terug laten komen.” Ze hoorde van de mogelijkheid om een straat te ‘adopteren’ en die met elkaar schoon te houden. Of om een afvalcontainer te beheren. ,,We gaan dat in onze vriendinnenapp gooien.”

Iets verderop zijn Carla van Diemen en haar partner Erwin van Leeuwen druk met vuilniszak en prikker. Ze heeft sinds een vorig jaar een hond, vertelt Carla, en bij het uitlaten viel haar op hoeveel afval er ligt. ,,Dat geeft veel ergernis. Zelf ben ik ook bezig geweest met opruimen. Als iets je irriteert, moet je er iets mee doen, daarom hebben wij ons aangemeld. Ook in de hoop dat mensen er over gaan nadenken.”

Na een paar uur zijn de opschoners al flink gevorderd. Wethouder Erik van Zuylen en de Alphense Sara de Waal zijn zelfs al bij het station beland. ,,Het gaat best snel”, lacht Sara. ,,In Alphen doen we soms uren over twee straten. Dan is Boskoop best wel schoon.”

‘Als het afval je irriteert, moet je er iets mee doen’

Binnen 5 minuten bijgepraat

over het laatste nieuws uit Alphen aan den Rijn

Schrijf je hierin voor onze wekelijkse nieuwsbrief.

Wij verwerken uw gegevens zoals omschreven in onze privacyverklaring

Afbeelding
Gouden fietsbel actie tijdens Zomerspektakel Cultuur 25 mei, 12:06
Afbeelding
Expositie bezoeken over rampjaar 1672 Cultuur 25 mei, 11:50
Afbeelding
Gemeente Alphen zoekt nieuwe kinderraad, kinderburgemeester en kinderwethouders Nieuws 25 mei, 10:37
Afbeelding
Repeteren voor Schone van Boskoop: ‘Wij zijn Joost en Isabel’ Nieuws 23 mei, 12:45
Afbeelding
‘Mensen en muziek in beweging zetten is magisch’ Nieuws 23 mei, 12:45
Afbeelding
Van melk naar zoutjes: Menken Orlando terug in Hazerswoude Nieuws 23 mei, 12:45
Afbeelding
Vrouw als wethouder: ‘Heel positief’ Nieuws 23 mei, 12:43
Afbeelding
Alphense Trudy schrijft een boek over een Afghaanse vluchteling Cultuur 20 mei, 16:28
Afbeelding
Bankhelpdeskfraude professionaliseert: ‘Dit kan iedereen gebeuren’ Nieuws 20 mei, 15:56
Afbeelding
Wachten op de Alphense brug is binnenkort nooit meer hetzelfde Algemeen 20 mei, 15:24
Afbeelding
Floravita opent officieel de deuren Nieuws 20 mei, 15:00
Afbeelding
Zero Waste Tour komt naar Alphen Nieuws 20 mei, 14:20
Afbeelding
CDA blij met benoeming Breeuwsma als wethouder Politiek 20 mei, 13:17
Digitale krant
Het laatste nieuws uit Alphen aan den Rijn

Op Rodi Alphen aan den Rijn volg je het laatste nieuws uit Alphen aan den Rijn. Rodi Alphen aan den Rijn informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt, regio en in Noord-Holland.

Nieuws Alphen aan den Rijn

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Alphen aan den Rijn in je mailbox.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief