Spaargeld over? De tips voor een slimme investering

Algemeen
Zorg ervoor dat jouw zuurverdiende geld niet acuut minder waard wordt, maar investeer het op een slimme en duurzame manier.
Zorg ervoor dat jouw zuurverdiende geld niet acuut minder waard wordt, maar investeer het op een slimme en duurzame manier. (Foto: aangeleverd)

Waar zijn de tijden gebleven dat spaargeld op je spaarrekening wél iets opleverde? De spaarrentes lijken momenteel weer een beetje te gaan stijgen, maar echt snel lijkt dit nog niet te gaan. Zeker niet wanneer de inflatie óók blijft stijgen. Deze combinatie zorgt er onderaan de streep voor dat je alsnog verlies lijdt. Er ontstaan dan ook veel vragen over wat een alternatief is voor het geld wegzetten op je spaarrekening. Om ervoor te zorgen dat je je zuurverdiende geld in ieder geval niet ziet verdampen hebben wij wat tips verzameld. 

Stap in!

Dat we niet in economische top tijden leven, hoeven we je wellicht niet uit te leggen. De inflatie is hoog, prijzen stijgen hierdoor en vaste lasten worden door mondiale problemen steeds hoger. Maar mocht je na deze kosten toch een stukje salaris overhouden iedere maand, dan is het aan te raden hier iets mee te doen en niet gewoon op je spaarrekening neer te zetten. Dat de koersen laag staan is wellicht vervelend voor de belegger die al veel aandelen had, maar is minder erg voor de investeerder die wil starten. 

De koersen van bijvoorbeeld crypto staan momenteel erg laag. De kans dat deze op (korte) termijn flink gaat stijgen is aanzienlijk. Door nu in te stappen door middel van de aankoop van bijvoorbeeld Bitcoins, lift jij mee op de koersstijging. Wanneer je kiest voor een goed platform zoals biticodes weet jij zeker dat je een betrouwbare partij hebt die de nodige analyses voor jou maakt. Kom maar door met die winst.  

Eerlijk zullen we alles (aan)delen

Naast het kopen van crypto is investeren in aandelen ook nog altijd zeer interessant. De koersen hiervan zijn momenteel ook aan de lage kant, zeker wanneer je de juiste aandelen uitkiest. Naast dat je bij aandelen kunt profiteren van een leuke koersstijging en deze in de toekomst met winst kunt verkopen, kun je bij aandelen van sommige bedrijven ook meedelen in de winst. Deze zogenoemde dividend kan zeer interessant zijn, zeker wanneer het bedrijf met goede resultaten komt. Dit percentage van jouw investering wordt vervolgens aan jou uitgekeerd, waardoor jij extra geld krijgt wat je wederom kunt herinvesteren.

Kortom, zorg ervoor dat jouw zuurverdiende geld niet acuut minder waard wordt, maar investeer het op een slimme en duurzame manier. Verwacht niet binnen een paar dagen dikke winsten te maken, maar ga voor de langere termijn. Wanneer jij een lange adem hebt op dit gebied, kun je een leuke appel voor de dorst creëren. 

Deze publicatie valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie