Binnenkort in Parkvilla

Cultuur
Afbeelding
(Foto: Parkvilla)

De schatten van de Krim

FILMS

Voorafgaand aan de film geeft kunsthistorica Karin Braamhorst een boeiende inleiding. Al 6 jaar liggen objecten van de tentoonstelling ‘De Krim - Goud en geheimen van de zwarte zee’ in de kelders van het Allard Pierson museum. Initiatiefneemster en archeoloog Valentina Mordvintseva had de allermooiste eeuwenoude archeologische kunstschatten bijeengebracht, afkomstig uit de bodem van de Krim.

De Avonturen van Pil 6+
In het middeleeuwse stad Nevelburg woont Pil, een weesmeisje met drie tamme wezels. Om te overleven stelen ze voedsel uit het kasteel van de gemene bevelhebber Tristan, die zich de troon heeft toegeëigend. Op een dag vermomt Pil zich als prinses om aan de bewakers van het kasteel te ontsnappen.

Waar is Anne Frank 9 +
In deze film komt verleden en heden op indrukwekkende wijze tot leven. “Anne Frank schreef haar dagboek niet om scholen haar naam te doen dragen maar om mensen te beschermen.” Dit zijn de woorden van Kitty, de denkbeeldige vriendin van Anne Frank aan wie ze haar dagboek schreef.

CURSUSSEN

Fashion Design voor kids (8+)

Kinderen leren hoe het is om te werken als modeontwerper en wat daar allemaal bij komt kijken. Tijdens deze cursus krijgen ze met hulp van docent Layla Kuhnen een kijkje in de keuken van het modevak. Tijdens deze cursus gaan cursisten een eigen legging ontwerpen. In de eerste les kiezen ze zelf de kleur van je legging en mogen ze ook het model bepalen. De start is 9 mei.

THEATER

RJSOLO | 12 mei

Vorig jaar was het voor Robert Jan Stips precies 50 jaar geleden dat hij met Supersister, naar aanleiding van hun eerste hitsingle ‘She Was Naked’, op verrassende wijze acte de présence gaf op het historische Holland Pop Festival in Kralingen. Bij het grote publiek in 1970 veroverde hij al een geheel eigen plek. Sindsdien heeft hij die eigen plek alleen maar weten te verstevigen via samenwerkingen met bands als Golden Earring, Gruppo Sportivo, Freek de Jonge en natuurlijk nog immer actief met Nits. In ‘RJSOLO’ speelt hij een avondvullend programma waarin hij, aan de vleugel of piano, met een niet aflatend plezier en enthousiasme zijn muziekverleden doorkruist. Stips speelt de hits, zingt en vertelt over wat hij die 50 jaar heeft gemaakt en meegemaakt en laat daarnaast ook recenter werk horen.

Tickets

Meer info en tickets: www.parkvilla.nl.