Live docu 60 jaar Golden Earring met Gerritsen

Cultuur
Vorig jaar interviewde popjournalist Martin Kuiper, Golden Earring lid Rinus Gerritsen.
Vorig jaar interviewde popjournalist Martin Kuiper, Golden Earring lid Rinus Gerritsen. (Foto: Parkvilla)

ALPHEN - In de Parkvilla theaterzaal is er op donderdag 9 juni eenmalig de live documentaire Behind the Music over 60 jaar Golden Earring te zien. Volgens Parkvilla is het ‘een unieke inkijk in de muziek en het leven van de Golden Earring met ontwapenende, ontroerende en grappige situaties’. Na afloop is er een Q&A op het podium met Golden Earringmuzikant Rinus Gerritsen.

In Behind the Music neemt Gerritsen de aanwezigen mee door de fascinerende geschiedenis van de Haagse band, die met de hit Radar Love wereldwijd doorbrak: van de eerste muzikale stappen in een naoorlogse volkswijk in Den Haag, via verliesgevende Amerikaanse tours tot de verhalen achter de hits en achter de schermen. In de documentaire is te zien dat hij samen met Cesar Zuiderwijk (drummer) een interessante muziek clinic geeft en een aantal nummers met zijn Haagse vrienden van The Wizards, Nico Dijkshoorn en zijn dochter Natouch speelt.

Hits

Met wereldwijde hits als ‘Radar Love’, ‘When The Lady Smiles’, Twilight Zone’ en vele andere klassiekers is Golden Earring misschien wel de grootste band die Nederland ooit heeft voortgebracht. Er is hernieuwde aandacht voor de band, hun muziek en de verhalen over de band. Vorig jaar interviewde popjournalist Martin Kuiper, Golden Earring lid Rinus Gerritsen in poppodium Paard in Den Haag. Niet eerder vertelt Rinus zo openhartig over de Earring, de onderlinge verhoudingen, grappige anekdotes over de diverse tours, het Amerika-avontuur en de vriendschap. De groep is opgericht in 1961 en was op het moment van opheffing in 2021 de oudste nog bestaande rockband van Nederland. 

Vragen stellen

Na afloop van de documentaire is er een Q&A op het podium. Hij wordt begeleid door popjournalist Martin Kuiper.

Het adres van Parkvilla is Cornelis Geellaan 2. Kaarten zijn te koop via de website: www.parkvilla.nl.