Expositie bekijken in het Reghthuys

Cultuur
Een van de werken die is te zien.
Een van de werken die is te zien. (Foto: aangeleverd Reghthuys)

NIEUWKOOP - In het Reghthuys in Nieuwkoop is deze week een tentoonstelling van van twee bijzondere kunstenaars te zien, die zelf aanwezig zijn. Het Reghthuys is sinds dinsdag 28 juni tot en met zondag 3 juli geopend van 12.00 uur tot 17.00 uur. Op zaterdag 2 juli is het Reghthuys al geopend om 10.00 uur.

Frank Peltenburg gebruikt de techniek van modelbouw om artistieke objecten te maken. Peltenburg werkt met karton, hout en metaal. Hij creëert wandobjecten met een duidelijke dimensie. Assemblages van gebouwen en huizen, al dan niet gefantaseerd, maar meestal zijn het impressies van de werkelijkheid. Er wordt vooral op kleurgebruik en compositie gelet. Het geheel maakt een vrolijke en ordelijke indruk.

Autodidact

Gerarda Demarteau is autodidact en begon in 2001 met beeldhouwen. Het is voor haar een uitdaging om uit steen een eigen vorm te creëren, ook al lijkt de steen nauwelijks te bewerken. Kijkend naar de steen groeit vanzelf de creatie. Haar voorkeur ligt bij figuratieve en abstracte mensfiguren met ronde vormen, waarin zij de kostbare waarden van geborgenheid, verbondenheid en liefde weergeeft, op haar eigen gevoelige manier.

Afbeelding