Hedendaagse dans en technologie smelten in Castellum

Cultuur
Het theaterstuk WAVE komt naar Castellum.
Het theaterstuk WAVE komt naar Castellum. (Foto: Theater Castellum)

ALPHEN - In 2014 haalde de Haagse choreograaf David Middendorp, die graag dans combineert met technologie, de finale van ‘America’s Got Talent’ met digitale 3D-modellen en spectaculaire optische illusies. Zaterdag 8 april gaat hij in Castellum in Alphen met zijn dansgezelschap Another Kind of Blue nog een stap verder in de voorstelling ‘WAVE’. Een van de vijf choreografieën is Airman: een ingenieus duet tussen een danser en een zwerm drones.

Ook in de andere vier stukken onderzoekt Middendorp welke rol techniek speelt in ons dagelijks leven en hoe techniek de alomtegenwoordige golfbewegingen van ons bestaan beïnvloedt. Het veranderen van de seizoenen, de golven in de zee, maar ook geluidsgolven en signaalgolven: ze komen en ze gaan in een niet-aflatende stroom van beweging. Het leven is vervlochten met deze golfbewegingen. Het is een natuurlijk dynamisch principe dat ook de dans in hoge mate bepaalt.

‘WAVE’ bestaat uit vijf choreografieën (Airman, Frequentie & Frequentie², 15 Minute Universe en Hands ON Stage), die elk hun eigen blik werpen op deze bijzondere verbinding tussen mens, natuur en technologie. Volgens een ander medium is “het vijfluik technisch verbluffend” en weer een andere krant schrijft dat “David Middendorp prikkelende visuele effecten creëert met dansende drones en digitaal zand.”
De dansvoorstelling van Another Kind of Blue is op zaterdag 8 april (aanvang 20.15 uur) te zien in Alphen aan den Rijn. Kaarten zijn te koop via www.theatercastellum.nl.