Boskoopse postzegelbeurs staat voor de deur

Nieuws
Postzegelverzamelaars kunnen weer postzegels ruilen.
Postzegelverzamelaars kunnen weer postzegels ruilen. Foto: archief

BOSKOOP- De Boskoopse Postzegelvereniging, de NVPV Boskoop, houdt zaterdag de postzegelbeurs in het Buurthuis “De PLATAAN” aan de Snijdelwijklaan 2 in Boskoop. De aanvang van de beurs is 13.00 uur en het einde om 16.00 uur. De entree bedraagt voor bezoekers € 1,00 voor handelaren en ruilers € 3,00 per tafel, leden hebben gratis toegang ook de 10 cent hoek is aanwezig

Bent u geïnteresseerd?, kom gerust eens langs. Voor meer informatie kunt u de heer J. de Zwijger contacten: tel. 0182-616946, e-mail: jandezwijger@telfort.nl. Zie ook onze website www.nvpvboskoop.nl. De volgende beurs heeft plaats op 16 oktober zelfde tijd en locatie, die direct naast NS-station Snijdelwijk is gevestigd.

In het jaar 1848 kwamen in Engeland de eerste postzegels op de markt. Later volgden andere landen waaronder ook Nederland. Daarbij trokken de postzegels steeds meer de aandacht: men ging de zegels af weken en probeerden met elkaar de dubbele zegels te ruilen. Dat verzamelen werd in de loop der tijd steeds sterker, waardoor een paar heren in 1926 besloten om ook in Boskoop een postzegelvereniging op te richten. Dat was een schot in de roos want nieuwe leden stroomden toe. En tot op de dag van vandaag mag deze vereniging zich nog steeds in een grote belangstelling verheugen.