"Het werken aan de uitvoeringsagenda is uitdagend en geeft veel energie".
"Het werken aan de uitvoeringsagenda is uitdagend en geeft veel energie". Foto: gemeente Alphen aan den Rijn

Alphense Raadsleden brengen bezoek aan Rijnvicus

Nieuws

ALPHEN AAN DEN RIJN- Leden van de gemeenteraad van Alphen aan den Rijn hebben vorige week woensdag sociaal ontwikkelbedrijf Rijnvicus bezocht. De raadsleden zijn bijgepraat over de ontwikkelingen die spelen rondom de Participatiewet en de dienstverlening richting inwoners vanuit het Serviceplein en Rijnvicus.

Wethouder Han de Jager verzorgde de opening en daarna praatte Annelies Doornbosch (directeur Rijnvicus) iedereen bij over de Participatiewet en de Uitvoeringsagenda. “We willen onze dienstverlening voor werkzoekenden en ondernemers blijven ontwikkelen, daarom zijn we nu hard bezig met een uitvoeringsagenda. Hierin zijn al mooie resultaten behaald zoals een gezamenlijke intake door het Serviceplein en Rijnvicus, starten met een nieuw systeem waardoor we beter inzicht hebben in talenten en ontwikkelmogelijkheden van onze medewerkers en werkzoekenden en veel nieuwe samenwerkingen met werkgevers, partners en het mboRijnland,” aldus De Jager. “En dit zijn pas enkele van de mooie resultaten,” vult Doornbosch aan. “Het werken aan de uitvoeringsagenda is uitdagend en geeft veel energie. Het is mooi om te zien hoe medewerkers van de gemeente en Rijnvicus samen optrekken. Het mooie was dat de medewerkers zelf vertelden over alle ontwikkelingen en het effect hiervan op de inwoners. Daarnaast zijn we blij dat veel raadsleden de tijd hebben gemaakt om langs te komen, die betrokkenheid waardeer ik enorm.” Na het eten was het tijd om de klantroute te lopen. In het gebouw van Rijnvicus waren stands waarop de stappen van de route zijn toegelicht. Bij elke stand gaven specialisten een toelichting op onderwerpen, zoals: hoe gaat de intake als je een uitkering aan komt vragen?, wat gebeurt er als Rijnvicus je gaat ondersteunen?, wat voor leerwerktrajecten zijn er?, hoe gaat de samenwerking met werkgevers?, wat is sociale activering en voor wie is dat. En wat doen we met taal op de werkvloer, mede in relatie tot de nieuwe inburgeringswet? Voor de laatste twee onderdelen sloten Kwadraad en Echt Nederlands aan. Kwadraad voert per 1 juli sociale activering in het kader van de Participatiewet en maatschappelijke begeleiding van asielstatushouders uit. En Echt Nederlands voert de nieuwe inburgeringswet uit voor de Rijnstreekgemeenten.

Afbeelding
Swaenswijk: talkshow, muziek, lezing en maaltijd Cultuur 27 jan, 16:11
Afbeelding
Gemeente Alphen: Fietssnelweg langs de Rijndijk-oost een stap verder Nieuws 27 jan, 08:35
Afbeelding
Werken in thuiszorg: 'Ik begeleid mensen naar een mooi einde' Zorg 26 jan, 11:07
Afbeelding
Inloopavond Dorpshart Ter Aar Nieuws 25 jan, 16:26
Afbeelding
VVD: boa's mogen gaan bekeuren Nieuws 25 jan, 16:14
Afbeelding
98-jarige Alphenaar krijgt leeftijdskorting op onderhoudsbeurt VW Polo Nieuws 25 jan, 14:29
Afbeelding
De minibiebs hangen er weer Nieuws 25 jan, 11:48
Afbeelding
Kermis op Koningsdag naar Europapark Nieuws 25 jan, 09:46
Afbeelding
Wethouder Greenport op werkbezoek: 'Enthousiast' Politiek 24 jan, 12:59
Afbeelding
'Mooi om te kunnen bijdragen aan Flying Doctors' Nieuws 24 jan, 10:33
Afbeelding
Evenementen Alphen aan den Rijn 2023: dit staat op de planning! Algemeen 24 jan, 09:10
Afbeelding
Provinciale Statenverkiezingen: de meestgestelde vragen (en antwoorden) Politiek 24 jan, 09:02
Afbeelding
Provinciale Statenverkiezingen: wat zijn het en waarom stemmen op 15 maart 2023? Politiek 24 jan, 08:56
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Alphen aan den Rijn

Op Rodi Alphen aan den Rijn volg je het laatste nieuws uit Alphen aan den Rijn. Rodi Alphen aan den Rijn informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Alphen aan den Rijn

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Alphen aan den Rijn in je mailbox.