Op de leslocatie in Hazerswoude-Dorp is de champagne ontkurkt om het feestelijke moment te vieren.
Op de leslocatie in Hazerswoude-Dorp is de champagne ontkurkt om het feestelijke moment te vieren. Foto: OntwerpAcademie

Feestelijke diploma-uitreiking voor studenten Tuinarchitectuur

Nieuws

HAZERSWOUDE-DORP- “De lessen waren een feestje bij de OntwerpAcademie. Superleuk om bij deze lichting afgestudeerden te horen.” Dat stelt student Tuinarchitectuur Irma Jansen. Irma is een van de tien examenkandidaten die maandag 15 november haar OntwerpAcademie-diploma ontving uit handen van oprichter Dolf Houtman en voorzitter van de examencommissie Jan Janse. Op de leslocatie in Hazerswoude-Dorp is de champagne ontkurkt om het feestelijke moment te vieren.

Houtman: “Ik ben ontzettend trots. Allereerst op de studenten Tuinarchitectuur. Ik heb grote waardering voor ieders houding, de wil en gedrevenheid om te onderzoeken, te leren en te groeien in het vak. Trots ben ik ook op de samenwerking met onderwijskundige Ton Vis, samen met hem en Jetteke Sjouke van het Examenbureau, konden we de stappen zetten die nodig zijn om tot dit Examen Tuinontwerper te komen. Verder ben ik enorm trots op de motivatie en bereidheid van Jan Janse zich te willen inzetten voor de examencommissie, samen met Pamela Rusman en onze eigen collega Adri Voorwinden. We staan hier nu dankzij een geweldig team. Met elkaar hebben we het Examen Tuinontwerper opgetuigd en ontwikkeld, ik zie dit echt als een nieuwe mijlpaal in de korte geschiedenis van de OntwerpAcademie.”

Informeel

Voorafgaand aan het officiële moment zoeken de studenten elkaar op, belangstellend naar elkaars ervaringen. De verschillende eindexamenopdrachten liggen ter inzage en oogsten veel lof. Studenten, examencommissie en medewerkers van de OntwerpAcademie blikken terug op de voorbereidingsfase en eten ondertussen een broodje. “Informeel en met oog voor detail,” vat een van de studenten de sfeer samen. Dan is het tijd voor de diploma-uitreiking. Dolf heeft voor ieder van de studenten een persoonlijk woord, bloemen en het felbegeerde diploma. Lennard de Boer, een van de weinige studenten met een hoveniersachtergrond: “De OntwerpAcademie heeft mij echt op een andere manier leren denken en kijken. Heel leerzaam en verfrissend.”

‘Ooit startte ik zelf mijn loopbaan als tuinontwerper’

Feestje

Bloemen, applaus, foto’s en champagne. “Het is echt terecht dat we er met elkaar een feestje van maken,” zegt examencommissielid Pamela Rusman: “Ooit startte ik zelf mijn loopbaan als tuinontwerper. En ondanks mijn huidige en mooie beleidsfuncties, ligt mijn hart nog steeds bij het ontwerpen van tuinen. De OntwerpAcademie vind ik een sympathieke opleiding die zes jaar geleden precies in het gat is gesprongen tussen vraag en aanbod. Kleinschalig, maar met een zeer compleet programma. Inclusief excursies, hoe je een bedrijf opzet en met diverse mogelijkheden om aan een netwerk te bouwen. Een fijne plek en voor mij een mooie gelegenheid betrokken te blijven bij het tuinontwerpvak. Met het team kijken we alweer vooruit, op naar volgende stappen.”

De diploma's worden getekend.

Vond je dit interessant?

Word wekelijks binnen 5 minuten bijgepraat
over het laatste nieuws uit Alphen aan den Rijn

Wij verwerken jouw gegevens zoals omschreven in onze privacyverklaring

Afbeelding
WK: zó stimuleerde Qatar de nationale voetbalgekte Oranje 24 nov, 15:00
Afbeelding
WK 2022: de best betaalde voetballers Oranje 24 nov, 13:30
Afbeelding
Inwoners in gesprek over schetsen van nieuwe oeververbinding Boskoop Nieuws 23 nov, 16:23
Afbeelding
Gemeente Alphen stelt uitvoering van de economische agenda vast Politiek 23 nov, 12:18
Afbeelding
WK-shirt Rode Duivels te controversieel voor Qatar Oranje 23 nov, 08:00
Afbeelding
‘Als vader en dochter zijn we er voor elkaar, altijd’ Nieuws 22 nov, 21:27
Afbeelding
Alle ogen gericht op de goudhaantjes tijdens WK Qatar Oranje 22 nov, 16:42
Afbeelding
WK-beleving in de regio: ‘Moet nog op gang komen’ Sport 22 nov, 12:10
Afbeelding
Natalie is begeleider bij St. Inversa op boerderij De Koekoekshoeve Nieuws 22 nov, 11:43
Afbeelding
Kunstwerk van De Haas in Ashram College Politiek 22 nov, 09:27
Afbeelding
Vogels in de winter: zo kun jij helpen! (3 tips) Algemeen 21 nov, 16:02
Afbeelding
Theatervoorstelling Motherland in Parkvilla Cultuur 21 nov, 15:27
Afbeelding
Beau Snellink debuteert met brons op 5 kilometer tijdens World Cup Sport 21 nov, 14:37
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Alphen aan den Rijn

Op Rodi Alphen aan den Rijn volg je het laatste nieuws uit Alphen aan den Rijn. Rodi Alphen aan den Rijn informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Alphen aan den Rijn

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Alphen aan den Rijn in je mailbox.

Blijf net zoals 10.000 andere Nederlanders up-to-date Schrijf je in voor onze nieuwsbrief