Winnende tuin is van familie Stolwijk

Nieuws
De tuin van de familie Stolwijk aan de Rozenlaan bleek de mooiste door alle seizoenen heen.
De tuin van de familie Stolwijk aan de Rozenlaan bleek de mooiste door alle seizoenen heen. (Foto: Mooi Boskoop)

BOSKOOP - In het Boomkwekerijmuseum in Boskoop kwamen vrijdagavond de prijswinnaars en keurmeesters van de commissie Mooi Boskoop bij elkaar voor het uitreiken van de prijzen van het afgelopen tuinseizoen. De familie Stolwijk was de grote winnaar en ontving de Rabobank Wisseltrofee.

Die prijzen gingen naar de tuinliefhebbers die in het afgelopen jaar in de verschillende seizoenen de mooiste en best onderhouden tuinen hadden in Boskoop. Ieder jaar voorjaar gaan de keurmeesters op pad om alle tuinen in Boskoop te beoordelen, die vanaf de openbare weg zichtbaar zijn. Maar ook in de zomer en in de herfst volgt nog zo’n ronde. 

Voorzitter Dick Nieuwesteeg keek terug op het afgelopen jaar en het jaar daarvoor. Dat was een jaar dat er voor de eerste keer in de ruim 60-jarige historie van de club niet gekeurd werd. En dat vanwege corona natuurlijk. Daarna hield hij een presentatie over het nieuwe transformatiegebied Reijerskoop, de Tuinen van Boskoop. In dit gebied tussen de straten Proeftuin en Tuinstraat, vertrekken de aldaar gevestigde kwekers en ontstaat er ruimte om er een aantrekkelijk gebied voor toerisme en recreatie van te maken met behoud van de eigen identiteit van het boomkwekersgebied en blijvende aandacht voor het aloude kwekersambacht, maar waar evengoed ruimte gemaakt wordt voor een park met heel veel verschillende oude en nieuwe plantensoorten. De sortimentstuin Harry van de Laar verhuist dan ook naar dit gebied. 

Voorjaars-, zomer- en herfstprijzen waren er te verdelen en dat dan weer in de verschillende tuingroottes. Uiteindelijk streek de familie Stolwijk aan de Rozenlaan 61 met de hoogste eer, de Rabobank Wisseltrofee. Afscheid werd genomen van keurmeester Bep Vermeulen, die dit werk meer dan 15 jaar vol verve verricht heeft.