Op uitnodigen kwamen de Olympische roeiers langs.
Op uitnodigen kwamen de Olympische roeiers langs. Foto: Roeivereniging Alphen

Roeiclinic van Olympische roeiers in Alphen

Nieuws

ALPHEN AAN DEN RIJN- Stefan Broenink en Melvin Twellaar, winnaars van een zilveren medaille van Tokio 2020 hebben zaterdag een roeiclinic aan Alphense jeugdroeiers gegeven. Op de Roeivereniging Alphen deelden zij hun kennis en gingen de roeiers samen het Aarkanaal op. Op uitnodiging van de Roeivereniging Alphen kwamen zij Alphense jeugdroeiers trainen. “Ik studeer zelf in Leiden en ben daar gaan roeien bij studentenvereniging Njord”, aldus Broenink. Twellaar was al wereldkampioen junioren op 17-jarige leeftijd en ook hij deelt graag zijn ervaringen met anderen.

De Olympiërs startten de roeiclinic met de niet-wedstrijdroeiers van 10 tot 18 jaar, die in de boot het Aarkanaal op gingen. Na de lunchpauze waren de jeugdwedstrijdroeiers aan de beurt. “Het was echt gaaf om met de medaillewinnaars te roeien. Ik heb superveel geleerd”, aldus Sander (15) die sinds 2019 roeit bij de Roeivereniging Alphen en dit jaar is begonnen met wedstrijdroeien. De vereniging houdt speciale trainingen, maar ook sociale activiteiten voor jongeren.

Broenink en Twellaar roeien samen in een dubbeltwee en lagen na een Olympisch record in de halve finale op koers voor de gouden plak. In de finale behaalden ze de zilveren medaille, op slechts 0,2 seconden van de winnaar. Eerder wonnen zij al goud en zilver bij het EK in 2020 en 2021. 

Roeivereniging Alphen

Roeien is een sport voor allerlei leeftijden, volgens de vereniging die nu al ruim 40 jaar bestaat. “Lekker buiten op het water doe je een complete work out zonder kans op grote blessures. Je kunt wekelijks trainen, recreatief mooie tochten in onze prachtige omgeving maken en ook op wedstrijdniveau roeien”, stelt ze. Er zijn speciale jeugdtrainingen en er is een studentenafdeling. Afgelopen jaar is het aantal leden van de Roeivereniging Alphen gegroeid naar 220. De vereniging is gevestigd langs het Aarkanaal naast de Zegerbrug midden in het Groene Hart. Naast sportiviteit zijn er ook andere activiteiten op de vereniging. Voor de jeugd zijn er activiteiten zoals een kamp en voor volwassenen een pubquiz. Kijk voor meer informatie over de vereniging op de website: www.rv-alphen.nl.

Vond je dit interessant?

Word wekelijks binnen 5 minuten bijgepraat
over het laatste nieuws uit Alphen aan den Rijn

Wij verwerken jouw gegevens zoals omschreven in onze privacyverklaring

Afbeelding
Stond bij jou de zomerpuzzel van Rodi in de krant? Algemeen 9 aug, 09:00
Afbeelding
Alphense krasse knar André Vrees doet nog mee aan EK’s en WK’s Sport 8 aug, 18:45
Afbeelding
Speldjes voor julilerende vrijwilligers Nieuws 8 aug, 18:39
Afbeelding
‘Samen houden we het in Boskoop schoon’ Nieuws 8 aug, 18:27
Afbeelding
Evenement Proeftuin On Tour voor biodiversiteit Nieuws 8 aug, 16:53
Afbeelding
Eremetaal Hoogendoorn in twee rondes Sport 8 aug, 16:29
Afbeelding
Alphense Summercamp staat op het programma Cultuur 8 aug, 16:15
Afbeelding
Binnenkort in Parkvilla Cultuur 8 aug, 15:13
Afbeelding
Extreme droogte houdt aan: ‘Vinger aan de pols’ Nieuws 8 aug, 14:12
Afbeelding
Duizenden bezoekers bij touwtrekken en familiedag Trekkertrek in Koudekerk Nieuws 8 aug, 09:18
Afbeelding
Willemien Rouwhorst is vrijwilliger bij SamenhuiS: ‘Hier mag alles er zijn’ Nieuws 5 aug, 13:54
Afbeelding
KinderzwerfboekStation ziet het levenslicht Nieuws 5 aug, 13:35
Afbeelding
Nick & Simon te zien in Castellum Cultuur 5 aug, 11:00
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Alphen aan den Rijn

Op Rodi Alphen aan den Rijn volg je het laatste nieuws uit Alphen aan den Rijn. Rodi Alphen aan den Rijn informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Alphen aan den Rijn

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Alphen aan den Rijn in je mailbox.

Blijf net zoals 10.000 andere Nederlanders up-to-date Schrijf je in voor onze nieuwsbrief