Filine Verloop lijsttrekker FvD

Nieuws
Het FvD van Thierry Baudet komt op in Alphen.
Het FvD van Thierry Baudet komt op in Alphen. (Foto: VideoStill Tweede Kamer TV)

ALPHEN AAN DEN RIJN- Filinie Verloop is de lijstrekker van Forum voor Democratie (FvD) in Alphen aan den Rijn. Dat heeft de partij vrijdag 4 februari bekend gemaakt. In totaal doen er twaalf partijen mee tijdens de gemeenteraadsverkiezingen op 16 maart.

Bij de presentatie van de plannen maakte Forum ook de speerpunten van het verkiezingsprogramma bekend. Zo wil de partij inzetten op de afschaffing van de in zijn ogen buitenproportionele coronamaatregelen, het invoeren van een lokaal referendum, geen azc’s, niet meewerken aan de duurzaamheidsdoelen en woningen blijvend voorzien van betaalbare energie.

Studio Alphen maakte verder de overige kandidaten bekend. Op de lijst staan onder anderen P. Stiensma, J.P.L.P Kok en S.A. Bakker. FvD wil echter de kandidatenlijst niet bevestigen. “Onze lijsten maken wij later op een door ons gekozen moment officieel bekend”, aldus FvD.

50 gemeenten

Eerder kondigde Forum voor Democratie aan in 50 gemeenten mee te willen doen. De partij komt echter niet op in Nieuwkoop en Kaag en Braassem. “We zijn heel trots dat onze lijsten in alle 50 gemeentes zijn goedgekeurd en daarmee onze deelname aan de gemeenteraadsverkiezingen in alle gemeenten definitief is.”