Jaarmarktestafette keert terug in Alphen

Nieuws
De estafette gaat door het centrum van Alphen.
De estafette gaat door het centrum van Alphen. (Foto: archief JoviMedia, John Wiersma)

ALPHEN - Na jarenlange afwezigheid is de jaarmarktestafette in Alphen dit jaar terug van weggeweest. Het evenement heeft plaats op dinsdagavond 20 september. De laatste jaarmarktestafette was in 2018 en dit jaar is het de 40ste editie. AAV’36, Rotary Club Alphen aan den Rijn en het Scala College houden op de vooravond van de jaarmarkt de traditionele jaarmarktestafette.

Dwars door het centrum van Alphen worden de estafettestokjes meerdere keren gewisseld. Het parcours is geheel autovrij. “Gezelligheid en sportiviteit staan voorop tijdens dit leuke evenement”, melden de organisatoren.

Een nieuw onderdeel van de jaarmarktestafette is de betrokkenheid van Rotary Club Alphen aan den Rijn, die door middel van dit evenement geld wil ophalen voor een goed doel. Het goede doel voor dit jaar is Voedselbank Alphen aan den Rijn. De voedselbank krijgt een nieuw gebouw in Alphen aan den Rijn, waarbij er nog geld nodig is voor de inrichting van het gebouw. “Hiervoor kunnen jullie aan bijdragen door mee te doen aan de estafette. Daarbij is het ook mogelijk om het evenement te sponsoren. Hiervoor graag een e-mail sturen naar pr@aav36.nl.”

Het programma van dinsdagavond ziet er als volgt uit zien. Om 18.10 uur is de kidsrun, waarbij kinderen van 7 tot en met 9 jaar het parcours eenmaal gaan afleggen. Vervolgens begint om 18.30 uur de estafette voor kinderen van 10 tot en met 13 jaar, waarbij zij in teams van 5 personen lopen. Daarna lopen om 19.00 uur kinderen van 14 tot en met 18 jaar in teams van 5 personen een estafette. Ten slotte is er om 19.30 uur een estafette voor volwassenen waarbij er verschillende categorieën zijn, bijvoorbeeld; bedrijven, scholen en dames.