De Romeinen brachten een bezoek aan de jonge patiëntjes.
De Romeinen brachten een bezoek aan de jonge patiëntjes. (Foto: Archief)

Veni, vidi, vinci centraal in het Wilhelmina Kinderziekenhuis in Utrecht

Nieuws

ALPHEN / UTRECHT - De Romeinen van Archeon hebben woensdag 3 augustus het Wilhelmina Kinderziekenhuis (WKZ) in Utrecht bezocht. Voor de 19de keer brachten ze met de Engelse en Nederlandse Legio Secvnda Avgvsta en Romans Ireland Legio VIII Avgvsta uit Ierland een bezoek. “Het dagje uit brengen de Romeinen naar de jonge patiëntjes in het ziekenhuis”, vertelt het Archeon.

“De Romeinen komen graag op bezoek bij de kinderen die te ziek zijn om een dagje op stap te kunnen”, stelt het Archeon. “De Romeinen, senatoren, dames en gladiatoren lieten zien hoe zij in vroegere tijden streden met hun schilden, zwaarden, speren en handwerk. Het is juist nu voor kinderen vervelend om in het ziekenhuis te liggen omdat het zomervakantie is. Door de Romeinse legionairs en de Romeinse dames naar het ziekenhuis te laten komen, kunnen de kinderen toch genieten van iets unieks en bijzonders.”

Muziek

Tijdens de ochtend was er voor de jonge patiëntjes een programma met veel muziek en natuurlijk een demonstratie van de Romeinen. “De legionairs namen alle tijd om met de kinderen te praten en hen alle uitrustingen te laten zien zoals helmen, zwaarden, speren en schilden. De kinderen mochten ook zelf meedoen, door bijvoorbeeld helmen te passen en schilden vast te houden. Zo kunnen ze zelf ervaren hoe dat voelt. Het is de negentiende keer dat de Romeinen het Wilhelmina Kinderziekenhuis (onderdeel van het UMC Utrecht) bezoeken om de kinderen een leuke morgen te bezorgen. Zowel de Romeinen als de kinderen kijken er ieder jaar weer naar uit”, zo laat het Archeon weten.

Festival

De Romeinen zijn afkomstig van Archeon, waar jaarlijks het ‘Romeins Festival’ plaatsheeft. Tijdens dit festival verzorgen onder anderen de Nederlandse groep Legio Secvnda Avgvsta, de Engelse groep Legio Secvnda Avgvsta en Romans Ireland Legio VIII Avgvsta uit Ierland, volgens het museumpark veel spannende demonstraties en shows in het Museumpark. De groep beeldt in Archeon uit hoe het leven was in de eerste eeuw na Christus in de provincies van het Romeinse Rijk. Niet alleen de soldaten zijn aanwezig, maar ook vrouwen, kinderen en handwerklieden. De hele dag door zijn er shows en demonstraties zoals gladiatorentrainingen en exercitiedemonstraties.

Vond je dit interessant?

Word wekelijks binnen 5 minuten bijgepraat
over het laatste nieuws uit Alphen aan den Rijn

Wij verwerken jouw gegevens zoals omschreven in onze privacyverklaring

Afbeelding
Binnenkort in Parkvilla Cultuur 13 uur geleden
Afbeelding
Extreme droogte houdt aan: ‘Vinger aan de pols’ Nieuws 14 uur geleden
Afbeelding
Duizenden bezoekers bij touwtrekken en familiedag Trekkertrek in Koudekerk Nieuws 19 uur geleden
Afbeelding
Willemien Rouwhorst is vrijwilliger bij SamenhuiS: ‘Hier mag alles er zijn’ Nieuws 5 aug, 13:54
Afbeelding
KinderzwerfboekStation ziet het levenslicht Nieuws 5 aug, 13:35
Afbeelding
Nick & Simon te zien in Castellum Cultuur 5 aug, 11:00
Afbeelding
Van den Dool en Juffermans tonen hun werken Cultuur 5 aug, 10:44
Afbeelding
Werkzaamheden aanleg fietsbrug Aarkanaal gaan bijna beginnen Nieuws 5 aug, 09:54
Afbeelding
Alphen zoekt nieuwe klimaatburgemeester Nieuws 5 aug, 09:32
Afbeelding
Veni, vidi, vinci centraal in het Wilhelmina Kinderziekenhuis in Utrecht Nieuws 3 aug, 19:00
Afbeelding
Plant een zaadje bij de buren Nieuws 3 aug, 11:41
Afbeelding
Lizzy de Greef bereikt finale Belgian Open Sport 3 aug, 11:06
Afbeelding
Marokkaans eten centraal in de bieb Nieuws 3 aug, 10:24
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Alphen aan den Rijn

Op Rodi Alphen aan den Rijn volg je het laatste nieuws uit Alphen aan den Rijn. Rodi Alphen aan den Rijn informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Alphen aan den Rijn

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Alphen aan den Rijn in je mailbox.

Blijf net zoals 10.000 andere Nederlanders up-to-date Schrijf je in voor onze nieuwsbrief