Stichting Help Anders en bibliotheek Rijn en Venen werken samen

Nieuws
Stichting Help Anders gaat samenwerken met de bieb.
Stichting Help Anders gaat samenwerken met de bieb. (Foto: Archief)

ALPHEN - In de Edelstenenbuurt in Alphen zijn drie minibibliotheken geplaatst en gesponsord door Stichting Help Anders in samenwerking met Bibliotheek Rijn en Venen. Samen lezen en samen plezier aan taal beleven is het doel. Binnenkort wordt de eerste paal geslagen voor een vierde minibieb, door wethouder Gert Jan Schotanus. Plaats van handeling is Wet en Wild vrijdag 19 augustus om 10.00 uur Deze minibieb komt bij Wet & Wild aan het strandje.                                

Bij de minibiebs kunnen bewoners en geïnteresseerden boeken lenen, ruilen en doneren. “Door een fijne samenwerking met onze grote zus Bibliotheek Rijn en Venen zijn we verzekerd van voldoende voorraad. Onze bibliotheekjes worden gevuld met kinderboeken op de bovenste plank en boeken voor volwassenen op de onderste plank. Standaard zorgt een vrijwilliger er wekelijks voor dat de minibiebs worden bijgehouden en ververst”, aldus de organisatie.

Dave’s Dakwerken heeft alle vier de minibiebs voorzien van nieuw dakleer, om ze tegen de weersomstandigheden te beschermen. “Ook zijn alle bibliotheekjes voorzien van een plastic laag met houten verzwaring, om te voorkomen dat de deurtjes kapotgaan door de wind of als ze per ongeluk open blijven staan. Hopelijk helpen de bewoners ook mee om de bibliotheekjes netjes te houden.”

De minibibliotheken staan aan Briljantstraat tot en met nummer 64A, Topaasplantsoen Kinderspeelplaats, op de hoek bij de Toermalijnstraat en aan het zegerstrand, ter hoogte van Wet en Wild. Je kunt de boeken tevens inleveren bij Stichting Help Anders.