Peter Derk Wekx verlaat gemeente Alphen

Nieuws
Peter Derk Wekx.
Peter Derk Wekx. (Foto: Gemeente Alphen)

ALPHEN - Na 7 jaar te hebben gewerkt als gemeentesecretaris/algemeen directeur bij de gemeente Alphen is het voor Peter Derk Wekx tijd voor een volgende stap. “Het zijn intensieve jaren geweest met veel mooie momenten en herinneringen.” 

Wekx vervolgt: “Ik dank iedereen voor het vertrouwen in mij en de goede samenwerking.” Per 1 maart aanstaande wordt hij plaatsvervangend directeur en programmamanager voor het Nationaal Programma Regionale Energie Strategie (NP RES). Hiermee keert hij bewust terug naar de inhoud waarvoor hij milieukunde en milieufilosofie heeft gestudeerd en hij is gaan werken bij de overheid.
Het college van burgemeester en wethouders feliciteert Wekx met zijn nieuwe functie en bedankt hem voor zijn jarenlange inzet voor onze organisatie. Er is besloten zo snel mogelijk een interim secretaris aan te stellen. De gemeentesecretaris is de eerste beleidsadviseur van het college van burgemeester en wethouders. De secretaris is hierbij de ondersteuner van het college en de griffier van de gemeenteraad.