Diverse goede doelen ontvangen cheque van Stichting Kringloop Alphen

Nieuws
Nog eens vijf goede doelen hebben een geldbedrag ontvangen
Nog eens vijf goede doelen hebben een geldbedrag ontvangen

Regio - Elk jaar streeft Stichting Kringloop Alphen ernaar een bedrag aan goede doelen te schenken. Een paar maanden geleden deden ze een oproep aan klanten, personeel en overige geïnteresseerden om organisaties of doelen voor te dragen die kans moesten maken op een donatie. Overweldigend hoeveel mensen hierop hebben gereageerd: ruim 90 doelen zijn voorgedragen.

Na de eerste selectieronde mochten vrijwilligers en personeel van Stichting Kringloop Alphen punten geven aan het doel van hun keuze. De negen doelen met de meeste punten ontvingen een cheque. De hoogte van het bedrag varieerde van 750 tot 1500 euro, afhankelijk van de hoeveelheid verzamelde punten. Eerder zijn vier van de goede doelen al aan bod gekomen, nu is het de beurt aan de overige vijf.

Kinderboerderij Alphen

Tussen Kinderboerderij Alphen en de klanten en het personeel van de kringloop bestaat een bijzondere band. Dat moet wel, want bijna elk jaar eindigen ze bij de groep goede doelen die een cheque uitgereikt krijgt. Lydia gaf namens Stichting Kringloop Alphen de cheque aan Nanouk. Zij nam hem graag in ontvangst. Het bedrag zal besteed worden aan een nieuw onderkomen voor de konijnen.

Fietsmaatjes Alphen

Je kunt bijna niet geloven dat Fietsmaatjes Alphen pas 4 jaar bestaat. Inmiddels is het een vertrouwd straatbeeld: twee mensen op een duofiets die ontzettend aan het genieten zijn. De stichting, volledig gerund door vrijwilligers, is actief in alle kernen van gemeente Alphen aan den Rijn. Dan heb je niet genoeg aan slechts een paar fietsen, het geld komt dan ook goed van pas.

Hospice Alphen-Nieuwkoop

Het klinkt misschien gek, maar wat is het een fijne plek om te zijn: Hospice Alphen-Nieuwkoop. Sacha en haar ploeg doen dit echt met hart en ziel en je merkt dat alles erop gericht is mensen een zo prettig en comfortabel mogelijk verblijf te geven. Zodra je een voet over de drempel zet voel je gewoon: je bent welkom. Al bijna 10 jaar op een rij mag Stichting Kringloop Alphen een cheque overhandigen.

Stichting GeldZorg

Stichting GeldZorg koppelt maatjes aan mensen die hulp nodig hebben bij het op orde krijgen van hun financiën. Tijdens het maandelijkse coördinatorenoverleg in april mocht Lydia namens de kringloop aanschuiven om de cheque te overhandigen. De reactie op het postcode-loterij-momentje was hartverwarmend: ‘Geweldig! Een beloning voor het werk in het veld en in het bijzonder voor alle maatjes en coördinatoren!’

Zorg voor Egels

Het laatste goede doel van de negen doelen die dit jaar een cheque mochten ontvangen is Zorg voor Egels. Niet alleen zijn de bezoeken aan de goede doelen indrukwekkend. Ze zijn vaak ook heel leerzaam! Wist je dat de egel een beschermde diersoort is en dat je hem daarom niet zomaar mag vervoeren? Bel dan ook direct de dierenambulance als je een egel in nood aantreft. Zij regelen het vervoer, Zorg voor Egels zorgt voor de tijdelijke opvang. Ook geleerd: de meeste opvang gebeurt gewoon op huisadressen! Je tuin aanmelden als plekje waar een egel in alle rust kan herstellen? Neem contact op met Zorg voor Egels.

Directeur van Stichting Kringloop Alphen wil iedereen die de Goede-Doelenactie mogelijk heeft gemaakt, bedanken: ‘We zijn heel blij dat wij dit nog steeds kunnen doen. Daarvoor is elke bijdrage nodig: trouwe klanten die spullen komen brengen en die komen winkelen, vrijwilligers en personeel die hun tijd en energie steken in het reilen en zeilen van de stichting. We doen het allemaal samen!’

Zoek je nog leuk en zinvol vrijwilligerswerk? Stichting Kringloop Alphen kan nog veel meer hulp gebruiken! Kijk op de website voor informatie: www.kringloopalphen.nl.