Een terugblik op de Nationale Molendag

Nieuws
De nieuwe wandeltocht is het gehele jaar te doen.
De nieuwe wandeltocht is het gehele jaar te doen. (Foto: )

Kaag en Braassem - Een blauwe, wolkeloze lucht en een flinke wind: de zaterdag van Nationale Molendag kan de boeken in als een prachtdag. 

De dag startte in Kaag en Braassem met een ontbijt bij de Veendermolen. Daarna werden de wandelschoenen aangetrokken voor een flinke wandeltocht langs veertien molens.

Ontbijten bij de molenaar

Het ontbijt, georganiseerd door Kaag en Braassem Promotie, werd enthousiast ontvangen door de vooraf aangemelde deelnemers. Onder het gezelschap bevonden zich vier molenaars die aan de tand gevoeld werden over hun ambacht. Molenaar Pieter den Haan vertelde over de geschiedenis van zijn Veendermolen. Ook wethouder Nick van Egmond at een broodje mee. Nadat de rode loper uitgelegd was, opende de wethouder de gloednieuwe wandeltocht ‘Molens, water en meer’ door Roelofarendsveen, Oude Wetering, Nieuwe Wetering en Rijpwetering en gingen fanatieke wandelaars op pad voor 17 km molen- en wandelplezier. De nieuwe wandeltocht is het gehele jaar door op eigen gelegenheid te wandelen en is op www.kaagenbraassempromotie.nl te vinden bij routes.

Geslaagde dag

Ook andere molens in Kaag en Braassem werden goed bezocht. Molenaar Ron van Benten van de Googermolen in Oude Wetering sprak ook over een prachtdag. Hij ontving de hele dag geïnteresseerde bezoekers bij zijn draaiende, met vlaggenlijnen versierde molen. Na deze geslaagde editie van de Nationale Molendag kijkt Kaag en Braassem Promotie vooruit naar Open Monumentendag, op 9 en 10 september. Overdag zijn de monumenten in de gemeente te ontdekken door de Elfdorpentocht te fietsen en ‘s avonds worden de monumentale molens op een bijzondere manier in het licht gezet. Ook alvast de volgende Nationale Molendag in de agenda zetten? Dat is jaarlijks het tweede weekend van mei.