Busluifel station Alphen aan den Rijn verdwijnt: ‘niet veilig’

Nieuws
De luifel op het busplein bij het station in Alphen aan den Rijn wordt half juni verwijderd.
De luifel op het busplein bij het station in Alphen aan den Rijn wordt half juni verwijderd. (Foto: gemeente Alphen aan den Rijn)

ALPHEN - Half juni wordt de luifel op het busplein bij het NS-station in Alphen aan den Rijn verwijderd. “Uit berekeningen van een onafhankelijke partij naar de busluifel in het stationsgebied van Alphen aan den Rijn blijkt dat we niet kunnen garanderen dat de luifel in alle gevallen constructief veilig is”, aldus de gemeente Alphen.

“In het geval van krachtige wind en storm, is de belasting die de luifel aankan bij de constructie onderschat. Daarom heeft het college besloten om de busluifel te verwijderen. Dit is in vergelijking met repareren of vervangen de minst kostbare optie. De werkzaamheden nemen maximaal drie weken in beslag.”

De gemeente constateert dat de busluifel, die in 2012 is opgeleverd, eerder dan de geplande levensduur is afgeschreven. Wat terugkomt op de plaats van luifel, is nog niet bekend. 

‘In geval van krachtige wind en storm is belasting onderschat’

“Er wordt momenteel een visie voor de stationsomgeving opgesteld waarin de nieuwe, mogelijk groenere, inrichting van het stationsplein wordt meegenomen. Aan de hand van de huidige ambities van onze gemeente voor de uitstraling en functionaliteit, kijkt de gemeente welke invulling van dit gebied het beste past.”

De gemeente Alphen aan den Rijn gaat in gesprek met ProRail en NS, Arriva en Vastgoed (voor de Kiosk), als ook met de overige ondernemers in de directe nabijheid over mogelijk beperkte bereikbaarheid tijdens de werkzaamheden en de gevolgen daarvan.