Start cursus ‘Puber in Huis’

Nieuws
Start cursus 'Puber in Huis'.
Start cursus 'Puber in Huis'. (Foto: aangeleverd)

ALPHEN - Het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) in Alphen aan den Rijn organiseert in samenwerking met Kwadraad de cursus ‘Puber in Huis’ voor ouders van kinderen tussen 12 en 18 jaar.


Puberteit

De puberteit is een uitdagende fase, zowel voor pubers als hun ouders, en brengt veel veranderingen met zich mee. Zowel in het lichaam als het brein van de jongere. 

Pubers ontwikkelen een eigen mening en willen zelfstandigheid, waardoor ouders vaak geconfronteerd worden met nieuwe opvoeduitdagingen.

Uitdagende periode

De cursus ‘Puber in Huis’ is ontworpen om ouders te ondersteunen tijdens deze dynamische fase in het leven van hun kinderen. Veel ouders ervaren de puberteit als een uitdagende en soms risicovolle periode. De cursus helpt ouders om te begeleiding en loslaten. 

En biedt praktische strategieën en inzichten om deze overgang soepel te laten verlopen. De nieuwe cursus bestaat uit vier interactieve bijeenkomsten die gericht zijn op het bieden van concrete handvatten en het delen van ervaringen met andere ouders. De eerste bijeenkomst vindt plaats dinsdag 16 april van 19.15 tot 21.15 uur in CJG Stadhuis, Stadhuisplein 1, Alphen aan den Rijn. 

De kosten voor de cursus bedragen 5 euro. Voor aanmelden of informatie over de inhoud van de cursus zie www.cjgcursus.nl