Jubileumconcert Harmonie Excelsior

Nieuws
Jubileumconcert Harmonie Excelsior.
Jubileumconcert Harmonie Excelsior. (Foto: aangeleverd)

BOSKOOP - Harmonie Excelsior bestaat dit jaar 120 jaar. De vereniging organiseert daarom op 27 maart een galaconcert in het Floratheater aan de Parklaan 4. 

Samen met de Boskoopse zangeres Willemijn van ’t Wout en de muzikanten van de Omniband wordt er een mooie avond voorbereid. Kaarten zijn voor 12,50 euro te koop bij Primera Groenendijk in Boskoop of voor 15,00 euro aan de deur. Het concert start om 20.00 uur. Het thema van het concert is ‘gala’. Trek daarom een mooie outfit uit de kast, maar een galajurk of een rokkostuum is niet nodig.

Jubileum

Al sinds 1899 wordt er bij Harmonie Excelsior muziek gemaakt. De muzikanten hebben de afgelopen tijd hard gewerkt aan mooie stukken. Bijvoorbeeld ‘Wonders of Nature’, een verhaal over de wonderen van de natuur. Ook wordt er muziek gespeeld uit de Japanse animatiefilm ‘My neighbour Totoro’.

Willemijn van ’t Wout en de Omniband te gast

Een feest zonder gasten is geen feest. Daarom is Willemijn van ‘t Wout uitgenodigd om het feest mee te vieren. Met haar stem zal zij onder begeleiding van Harmonie Excelsior drie nummers ten gehore brengen. Waaronder het Italiaanse lied ‘Vivere’, dat bij het Nederlandse publiek misschien beter bekend is als ‘Zonder jou’, van Paul de Leeuw en Simone Kleinsma.

Ook de muzikanten van de Omniband geven die avond acte de présence. Dit muziektheatercollectief bestaat uit drie muzikanten, Jochem van Hoogdalem, Sander Borst en Douwe Nauta. Geïnspireerd door Mini & Maxi, the Ashton Brothers, Släpstick, Victor Borge en nog vele anderen combineren zij muziek met een flinke dosis humor. Samen met Harmonie Excelsior hebben zij een programma voorbereid, met hier en daar een grap en een flinke knipoog naar de serieuze wereld.