Zuid-Holland kleurt groen

Nieuws
Zuid-Holland kleurt groen tijdens de tijdens de Week van de Groene Tuin
Zuid-Holland kleurt groen tijdens de tijdens de Week van de Groene Tuin (Foto: Sjon Heijenga)

REGIO - Dit jaar kunnen tuinliefhebbers deelnemen aan ‘Groene acties’ in Zuid-Holland tijdens de Week van de Groene Tuin. De 5e editie van de Week vindt dit jaar plaats van dinsdag 26 maart tot en met 1 april. 

Je kunt bijvoorbeeld meedoen met webinars ‘Tuin vergroenen’ door tuinontwerpster Suze Peters en ‘Maak je tuin bijenvriendelijk’ door de Bijenstichting. Om de Week van de Groene Tuin te vieren zijn er diverse winacties opgetuigd. Zo heb je onder andere kant op kaartjes voor Bloemenpark Appeltern en het Velt-boek ‘Meer dan sprietjes’. Ook krijgt iedereen een gratis zakje inheemse zaden bij aankoop van een inheems plantpakket van Cruydt-Hoek en is er een geldprijs voor de twee meest fotogenieke groene tuinen van Nederland. Voor een lijst van alle activiteiten in Zuid-Holland ga je naar www.weekvandegroenetuin.nl/tag/zuid-holland/

Samenwerking met groene koplopers

Er is samenwerking met groene koploper. Woordvoerder Milieu Centraal Sanne Janssen licht toe: “Wij zijn trots dat een groot aantal partners, die koplopers zijn in het duurzaam vergroenen van tuinen, samenwerken tijdens de Week van de Groene Tuin. Het is een unieke week waarbij groenliefhebbers vol interesse en nieuwsgierigheid meer te weten kunnen komen over het verduurzamen van hun tuin, balkon of buitenruimte. Er zijn dit jaar veel verschillende groene acties door heel Nederland. Ook Zuid-Holland is deze editie sterk vertegenwoordigd. Alle activiteiten zijn in één oogopslag te zien op weekvandegroenetuin.nl zodat mensen een activiteit in de buurt gemakkelijk kunnen vinden en zich hiervoor kunnen aanmelden.”

Aanmelden

Geïnteresseerden voor de workshops worden geadviseerd om zich vooraf aan te melden via de site van de organisatoren om zeker te zijn van een plek.