Alphense zwemschool Spetterclub maakt van een nood een deugd

Partnerbijdrage
De Alphense zwemschool Spetterclub maakt van een nood een deugd.
De Alphense zwemschool Spetterclub maakt van een nood een deugd. (Foto: Aangeleverd Marciano Millenaar)

ALPHEN AAN DEN RIJN - Je kind in de zwemles, terwijl jij geniet van een momentje voor jezelf in een sfeervolle lounge? Dat kan bij de nieuwe zwemschool Spetterclub Alphen aan den Rijn, gevestigd in het pand van Fitness- en Wellnessclub Orange aan de Kalkovenweg. “Wij streven ernaar om de zwemlesperiode voor zowel het kind áls de ouder leuk te maken”, aldus Marciano Millenaar, vertegenwoordiger van de Alphense zwemschool. “Dat doen we niet alleen door te werken met kleine groepjes en een plezierige manier van lesgeven in verwarmd water, maar óók door te zorgen voor een prettige wachtruimte met zicht op de zwemlessen via een cameraverbinding.”

Zwemschool Spetterclub is weliswaar nieuw in Alphen aan den Rijn, maar bestaat al sinds 2016 met een eerste locatie in het Betuwse Tiel. “Het is een goed ontwikkeld concept met bewezen resultaten”, laat Marciano weten. De zwemschool is al eens bekroond met de titels Zwemschool van het jaar en Zwemlesteam van het jaar. Het motto van de zwemschool is: goed leren zwemmen op een leuke manier. “Daarbij is er niet alleen aandacht voor het kind, maar ook voor de ouder.”

Contactmomenten

Het zwembad in Alphen aan den Rijn heeft een afmeting van 12 bij 5 meter. Groot genoeg om ‘meters te maken’ en klein genoeg om het voor kinderen overzichtelijk te houden. Tijdens de lessen staat plezier in het zwemmen voorop. De lesgroepen blijven gedurende het gehele zwemlestraject gelijk en ook houdt de groep dezelfde instructeur. Ouders kunnen de lessen volgen via televisieschermen in het loungegedeelte. “Op die manier ziet men hoe de les verloopt, zonder dat de kinderen afgeleid raken. Onderwijl kunnen ouders online werken, een telefoontje plegen, bijkletsen met andere ouders en/of genieten van een kop koffie. Na de lessen is er altijd gelegenheid voor een contactmoment tussen instructeur en ouder(s). We vinden het belangrijk om het zwemlestraject samen op te pakken”, aldus Marciano.

Zwemlestrajecten

Een prettige bijkomstigheid bij de zwemschool is de doorlooptijd van het zwemlestraject. “We gaan ervan uit dat een kind met één les per week in ongeveer vijftien maanden het volledige A, B en C-diploma behaalt. Met twee keer per week zwemles kan dit zelfs al in acht maanden! Op die manier weten ouders waar ze aan toe zijn. Zowel qua kosten áls qua tijdspad.” Kinderen kunnen beginnen met zwemles (TopSpetters) vanaf dat ze vijf jaar zijn. Jonge waterratjes kunnen deelnemen aan MiniSpetters, waarbij ze spelenderwijs worden voorbereid op het zwemlestraject.

Geen wachtlijst

Omdat de zwemschool nieuw is, is er nog geen wachtlijst. Aanmelden kan online via www.spetterclub.com/locaties/alphenaandenrijn. Neem voor meer informatie contact op via: alphenaandenrijn@spetterclub.com.