Schouten Energy bezig met energietransitie

Partnerbijdrage
Schouten Energy is volop bezig met energietransitie.
Schouten Energy is volop bezig met energietransitie. (Foto: aangeleverd)

ALPHEN - Ook het Alphense bedrijf Schouten Energy zit volop in de energietransitie. “Transitie is altijd onderdeel van ons bedrijf geweest”, stelt Leen Schouten, directeur.

“Mijn opa startte 88 jaar geleden het bedrijf en is van steenkool naar huisbrandolie gegaan. Mijn vader maakte mee, dat het aardgas werd en wij hebben nu de transitie van fossiele brandstoffen naar niet-fossiele brandstoffen en elektrificatie.” Schouten Energy is een zelfstandig, regionaal opererend familiebedrijf, dat in 1935 begon in de Hoofstraat in Alphen en nu al weer jaren in de Gnephoek zit. De derde generatie van Schouten staat nu aan het roer en de vierde generatie loopt er ook al rond. Schouten Energy levert olie, brandstoffen, smeermiddelen en sinds enkele jaren ook energie/laadoplossingen aan bedrijven in Zuid-Holland, Noord-Holland en Utrecht.

“Als partner op het gebied van energievraagstukken helpen wij bedrijven bij het zetten van de volgende stap in de energietransitie en zijn daarbij altijd opzoek naar duurzame vernieuwing in mobiliteit.
Dat er op het gebied van energie het nodige moet gebeuren, staat als een paal boven water. We moeten er met z’n allen wat aan doen om te zorgen dat we deze aardbol kunnen laten overleven. Dat we te veel roofbouw plegen, is duidelijk.

De reductie van uitstoot van schadelijke stoffen om de opwarming te beperken is een uitdaging en vraagt om flexibiliteit in de onderneming en voortdurende ontwikkeling. Ook op het personele vlak is het werken bij ons uitdagend en zijn onze medewerkers het smeermiddel dat bijdraagt aan ons succes. Moving forward with better fuels. Dat is wat wij willen uitstralen”, aldus Schouten.

Geïnteresseerd en de energie om bij Schouten Energy te werken? Ga naar: www.werkenbijschoutenenergy.nl