Windhorst techniek viert 20 jaar bestaan

Partnerbijdrage
Afbeelding
(Foto: aangeleverd)

Het is al weer 20 jaar geleden, dat Windhorst techniek werd overgenomen van de toenmalige eigenaar Henk Windhorst. “En we weten het nog als de dag van gisteren”, zeggen Hendrik en Arjan, de huidige eigenaren.

Hendrik was al vijf jaar werkzaam bij Windhorst techniek en Arjan kende hij al vanaf de kleuterklas en in hun vrije tijd waren ze dan ook vaak bij elkaar.

“We begonnen samen aan een nieuw avontuur. Hendrik in de buitendienst voor allerhande elektra klussen en Arjan binnen voor de administratie en de winkel.”

De winkel bestond toen nog grotendeels uit elektra materialen en lampen met daarbij een wasmachine een droger en een koelkast. Al na een jaar kwam er versterking en Ellen kwam ook bij Windhorst werken, omdat ze het vele werk niet afkregen. De vraag naar wasmachines en drogers werd steeds groter en daarom werd het assortiment witgoed uitgebreid en gingen ze samenwerken met een groep winkeliers die aangesloten waren bij Electro Specialist.

Dat waren winkels met witgoed, een eigen technische dienst om de diverse apparaten ook te repareren en ze voerden ook elektrotechnische werkzaamheden uit.

Deze formule werd overgenomen door E(lectronic)P(artner):.

De winkel (toen nog op de Zijde) werd aangepast naar de EP: formule. Dit hebben Hendrik en Arjan gedaan, nadat ze in 2013 het pand van de buren gekocht hadden om zo de noodzakelijke uitbreiding te doen omdat het pand echt te klein werd. Inmiddels werkt er nog meer personeel om de klanten naar tevredenheid te helpen.

De klanten voor zowel elektrotechnische werkzaamheden als voor reparatie en aankoop van nieuwe huishoudelijke apparaten waarderen de manier van werken en voelen zich ook klant en geen nummer. Dat merkte ze bij Windhorst goed en de ruimte die ze nog maar net hadden uitgebreid werd al weer te klein.

In 2020 kocht Windhorst techniek het pand aan de Burgemeester Colijnstraat om daar de activiteiten verder uit te breiden en om aan de vraag van de klanten te voldoen. Grote openingsactiviteiten zaten er niet in door corona. Maar dat willen ze dit jubileumjaar gaan inhalen door allerlei activiteiten te doen. Wat dat allemaal zal worden, gaan we de komende tijd wel zien. Houd de socials en advertenties in de gaten.

Het startsein klinkt zaterdag 16 maart. Nu na 20 jaar dus, zijn ze met een team van twaalf mensen elke dag bezig om alle werkzaamheden uit te voeren en om tevreden klanten te hebben en te houden.

Op de vraag waaruit deze werkzaamheden dan bestaan antwoorden Hendrik en Arjan: “Poeh, dat is haast teveel om op te noemen. Hendrik verzorgt met een aantal collega’s alle elektrotechnische werkzaamheden.”

Van het bijmaken van een stopcontact tot het realiseren van een compleet nieuwe installatie en het verhelpen van stroomstoringen. Moet je pand gekeurd worden voor de verzekering, ook hierbij wordt gezorgd voor een complete afwikkeling. Ook verzorgt Hendrik al alle jaren de stroomvoorziening van verschillende beurzen, waaronder het bekende Plantarium.

Met de rest van het team staan ze klaar voor het repareren van allerlei apparatuur (van wasautomaten en drogers tot ingebouwde vaatwassers en koelkasten). Het aanpassen van de elektra-installatie om op een inductie kookplaat te gaan koken en ze monteren uiteraard ook de nieuwe kookplaat.

“Het aanpassen van bestaande keukens voor een nieuwe koelkast of een vaatwasser inclusief alle aansluitingen. En omdat er steeds meer vraag kwam naar nieuwe tv schermen en audioapparatuur hebben we dat ruim een jaar geleden ook in ons assortiment opgenomen.”

Voor het complete assortiment aan huishoudelijke apparaten kunnen de klanten kijken op www.windhorsttechniek.nl “Maar consumenten kunnen beter langskomen in de winkel”, zegt Arjan lachend, want daar staat de koffie altijd klaar en kunnen ze nog een ander assortiment zien dan op de website.

Het bedrijf levert en monteert ook diverse kranen, waaronder Quooker (kokend water) kranen. Verder verkopen ze pannen en schoonmaakproducten van Leifheit. Sinds een jaar maken ze ook sleutels bij (deze service hebben ze van Provak Pos overgenomen toen die de winkeldeur heeft gesloten). In de winkel bevindt zich ook een werkplaats waar reparaties aan stofzuigers en koffieapparaten plaatsvindt.

“Kortom, genoeg redenen om naar het centrum van Boskoop te komen om eens te kijken wat we allemaal in huis hebben zo word er gezegd. Maar vergeet dan ook de rest van de Dorpskernwinkels en de zaterdagmarkt niet, zodat we het centrum kunnen blijven behouden. En zoals vermeld: zaterdag 16 maart is de start van alle activiteiten. We zetten die dag een tent voor de deur met daarin allerlei producten. Met de Jura koffieapparaten zetten we een heerlijk bakje koffie en de oven staat aan om er iets lekkers bij te serveren. Deze dag hebben wij op het hele assortiment aanwezig in de winkel een korting van - hoe kan het ook anders - maar liefst 20%.”

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding