Roeien en kanoën op het Aarkanaal

Sport
Je kunt kennismaken met de roeisport.
Je kunt kennismaken met de roeisport. (Foto: Roeivereniging Alphen)

ALPHEN - Houd je van water, gezelligheid en lekker sportief bezig zijn in de buitenlucht? Dan is roeien of kanoën echt iets voor jou. Dat stellen de Roeivereniging Alphen en/of de Kanovereniging de ‘De Kromme Aar’. Zaterdag 17 september houden zij een open dag tussen 10.00 en 14.00 uur.

De verenigingen liggen naast elkaar aan het Aarkanaal bij de Zegerbrug. Meld je aan, zodat je zeker bent van een plekje in de roeiboot en/of kano. “Roeien is een sport voor iedereen! Vanaf 10 jaar kun je instappen. Het enige dat je nodig hebt is een zwemdiploma”, meldt de Roeivereniging.

Tijdens de open dag kun je zelf ervaren hoe het is om te roeien. “Samen met een instructeur stap je in de boot. Ook krijg je een rondleiding door het verenigingsgebouw. Hier liggen de boten, is een gezellige bar en een indoor sportruimte. Roeiers van de vereniging zijn aanwezig om al je vragen te beantwoorden. Reserveer een plekje in de boot op 17 september via rv-alphen.nl/opendag.”

Kanoën

Met kanoën kan je alle kanten uit, zowel recreatief als sportief. “Recreatief toervaren kan in de mooie omgeving van Alphen of op kanotrektochten in het hele land. Sportief varen kan in een wankele wedstrijd kajak, op groot water en op zee of in de branding. Ook kun je meedoen met de spectaculaire teamsport kanopolo. Maak kennis met kano en kijk rond of vaar mee met ons. Lees meer en meld je aan op nw.krommeaar.nl/open-dag”, aldus de kanovereniging.