Tien minuten voor tijd viel de beslissing: 2-1 voor ARC.
Tien minuten voor tijd viel de beslissing: 2-1 voor ARC. (Foto: Saskia West- de Berk)

ARC 1 doet goede zaken met 2-1 thuisoverwinning op WNC

Sport

ALPHEN - ARC heeft zaterdag 26 november voor het eerst in de geschiedenis gespeeld en gewonnen van WNC: 2-1. In een aantrekkelijk duel was het ARC na 90 minuten het sterkst na een 0-1 ruststand.  WNC promoveerde ten koste van DUNO D dit seizoen naar de vierde divisie.

In de eerste helft zette ARC vanaf minuut één druk op de ploeg uit Waardenburg. Binnen vijf minuten kwamen Arjan Ouwendijk, Lilinho da Silva Martins en Yassin Kaabouni goed door in de zestien meter. De eindpass was echter steeds niet nauwkeurig. In minuut 10 was er een grote kans voor ARC. Yassin kwam op de linkervleugel goed door en trok de bal terug op Luca Tarani die het leder echter volkomen verkeerd raakte en over schoot. Het balbezit in de eerste helft was grotendeels voor ARC. De ploeg speelde, zo zei trainer Mark Evers na afloop, prima voetbal. Echter: steeds was de eindpass niet zorgvuldig genoeg. Zo vond ARC het net niet. WNC deed dat wel. Na twintig minuten pakte net over de middenlijn Aboubakr Ouaddoun de bal op en stoomde op richting het ARC-doel. Hem werd geen strobreed in de weg gelegd en aangekomen in de zestien schoot hij zijn ploeg onberispelijk op voorsprong. Na de goal ging ARC door met goed combinatievoetbal en was het via Yassin Kaabouni eenmaal dicht bij de gelijkmaker. Die viel niet en zo gingen beide ploegen met een 0-1 stand aan de thee.

Tien minuten voor tijd viel de beslissing

Gelijkmaker

In het tweede bedrijf ging ARC op jacht naar de gelijkmaker. Uit een hoekschop van Yassin kopte Derek Prins de bal door en schampte Lars van IJzendoorn de bal met het hoofd. Doelman Jamil Kools tikte de bal net naast. Deze prima keeper was echter in minuut 60 kansloos toen Yassin Kaabouni Timo de Graaf weergaloos vrijspeelde. De Graaf schoot de bal prachtig binnen. Hierna ontspon zich een spannende strijd waarin beide ploegen voor de winst gingen.

Bij een hoekschop doelman Kools mee naar voren

In minuut 72 kopte Prins een bal van de lijn en even later zette diezelfde Prins Lilinho vrij vlak voor het doel. Hij kon de mogelijkheid niet verzilveren. Tien minuten voor tijd viel de beslissing. Yassin Kaabouni kwam op links door trok vanaf de zijlijn de bal terug en de ingevallen Boyd Baatje schatte de voorzet op waarde in en tikte de 2-1 binnen. In de slotfase moest Mike van Vliet nog eenmaal handelend optreden, was Lilinho dicht bij een doelpunt en ging in de absolute slotfase bij een hoekschop doelman Kools mee naar voren. Die hoekschop verwerkte Van Vliet uitstekend en even later floot de prima leidende Sven Spaan voor het laatst en ging er in en buiten het veld een gejuich op. ARC pakte een belangrijke overwinning en blijft zonder puntverlies in periode 2.

Toen na afloop de balans van deze speelronde werd opgemaakt bleek dat van de top 3 alleen Smitshoek had gewonnen. Kloetinge verloor en ODIN ’59 speelde gelijk. ARC staat nu op plek 4 en gaat volgende week naar Kloetinge. Daar wil de ploeg van Mark Evers het gat met de koploper naar 1 punt brengen.

Dit verslag is gemaakt door ARC. De foto is afkomstig van Saskia West - de Berk.

Afbeelding
'Veldrijden vind ik het allerleukst, dat staat op één' Nieuws 6 feb, 12:26
Afbeelding
Inzameling Voedselbank: 'Bijna iedereen doneert' Nieuws 6 feb, 12:18
Afbeelding
Ode aan Dire Straits in Theater Castellum Cultuur 6 feb, 11:18
Afbeelding
Poëtische Valentijnswandeling maken in het centrum van Alphen Cultuur 6 feb, 11:06
Afbeelding
Klassieker La Dolce Vita bij Parkvilla Cultuur 6 feb, 10:48
Afbeelding
Spullen krijgen nieuw leven in Hazerswoude Nieuws 3 feb, 15:03
Afbeelding
Nieuwe woningen in de gemeente Nieuwkoop Politiek 3 feb, 13:20
Afbeelding
Betere bescherming voor molenbiotopen voor alle molens in Alphen Politiek 3 feb, 08:06
Afbeelding
Originele Valentijnsdag-cadeaus? 4 x zo maak je dit jaar écht indruk Algemeen 2 feb, 15:32
Afbeelding
'Het recept voor een goed huwelijk? Drink regelmatig samen een borreltje' Nieuws 2 feb, 09:00
Afbeelding
Gratis proefles voor hartpatiënten Cultuur 1 feb, 16:12
Afbeelding
Samenwerking door slimme energiesystemen Politiek 1 feb, 12:01
Afbeelding
Nieuwe routes 20 van Alphen Sport 1 feb, 11:32
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Alphen aan den Rijn

Op Rodi Alphen aan den Rijn volg je het laatste nieuws uit Alphen aan den Rijn. Rodi Alphen aan den Rijn informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Alphen aan den Rijn

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Alphen aan den Rijn in je mailbox.