Koningsdag in Alphen aan den Rijn: dit is het programma!

Uitgaan
Kom ook Koningsdag vieren in Alphen!
Kom ook Koningsdag vieren in Alphen! (Foto: aangeleverd)

ALPHEN - Het belooft weer een mooi feest te worden op donderdag 27 april: zowel op Koningsdag Alphen aan den Rijn als tijdens Koningsnacht 2023 wordt er weer flink uitgepakt! Maar wat is er allemaal te beleven? Een greep uit de activiteiten op Koningsdag:

“Er zijn genoeg activiteiten te beleven tijdens Koningsdag in Alphen aan den Rijn. Ontdek wat er allemaal te doen is. Samen over de kindervrijmarkt struinen, bij elkaar thuis een oranjetompouce eten of met het hele gezin naar de kermis.”

“In alle wijken en kernen van onze gemeente organiseren enthousiaste vrijwilligers tal van leuke activiteiten. Dit jaar kunnen we 27 april weer uitbundig vieren.”

Rommelmarkt 

“De traditie wordt weer opgepakt. Om 10.00 uur vindt op het Burgemeester Visserpark de officiële opening van Koningsdag plaats door burgemeester Liesbeth Spies en de voorzitter van de Alphense Oranje Vieringen (AOV) Zwantine Boer. Er zal veel te beleven zijn. Natuurlijk is er de kinderrommelmarkt, maar er is nog veel meer.”

9.30 uur: Start kinderrommelmarkt. 10.00 uur: Officiële dagopening. 

10.15 tot 13.30 uur: Optreden van artiesten en kunstenaars. 13.30 uur: Einde van de kinderrommelmarkt.

“Maar ook TIK TOK TOK, het leukste mobiele theaterwagentje van Nederland, komt langs. Met een trotse haan die praatjes verkoopt en een kip die haar ei kwijt wil aan het publiek…daar wil je natuurlijk als de kippen bij zijn. TIK TOK TOK is een humoristisch en interactief poppentheater voor iedereen vanaf twee jaar.”

“Hebben jullie vorig jaar ook zo genoten van de Balloon Dragonriders? Dit jaar komen een zwanentemmer met zijn zwanenrijders en zij toveren het Burgemeester Visserpark om tot een echt sprookje.”

“De behendige en lenige acrobaten Efrim en en Vaja uit Georgië - de Flying Acrobats - komen naar Alphen aan den Rijn met hun trampoline-show. Met hoge sprongen en salto’s gaat dit spectaculaire trucs opleveren.”

“Voor de allermooiste ballonfiguren ben je op het Burgemeester Visserpark aan het juiste adres! Bloony en haar team zorgen voor een superleuk ballonnenfeest. Wat laat jij straks maken? Een poes, hond of olifant? Maar er wordt ook geschminkt. Het wordt dus een vrolijke boel! Wat je maar wilt zijn kun je worden! Wie wil jij straks zijn?”

Europapark 

Nog tot en met donderdag 27 april is er een Koningskermis op het Europapark in Alphen aan den Rijn. “Met spannende attracties zoals de Miami Trip en de Break Dance, maar ook voor de kids is er ook van alles te beleven. Van een prachtige Jumbo draaimolen tot een trampoline. Ook zijn er foodtrucks voor een lekker hapje tussendoor.”

“Spelen en sporten staan centraal op het Europapark op Koningsdag. Kinderen van klein tot groot kunnen zich uitleven op de grote springkussens en de stormbaan. Je kunt kanovaren maar ook broodjes bakken en eendjes hengelen.” Programma: 12.00 uur: Start verkoop kaarten en om 12.30 uur: alle attracties gaan open. Om 17.00 uur sluiten de attracties en einde van het programma.

Meer informatie over alle activiteiten: https://aovinfo.nl.