Ode aan Herman Gorter in Vredeskerkje

Nieuws
Feest der Poëzie.
Feest der Poëzie. (Foto: aangeleverd)

BERGEN AAN ZEE - We vieren de Dag van de Arbeid op woensdag 1 mei, traditioneel een socialistische feestdag. Met het Feest der Poëzie en voordrachtskunstenaar Simon Mulder blazen we die nieuw leven in. Mulder brengt de gedichten van de lyrische, experimentele classicus, dichter en socialist Gorter en vertelt het verhaal van zijn leven. 

Exclusieve filmbeelden

Klassiek liedduo Saskia de Man en Daan van de Velde brengt bijzondere en nauwelijks uitgevoerde liederen op teksten van Gorter, inclusief een geheel nieuw voor deze voorstelling geschreven lied en een socialistisch strijdlied op een tekst van Gorter. Verder tonen zij de enige filmbeelden van Gorter van filminstituut Eye en twee door het collectief verfilmde gedichten. Uitgeverij HetMoet presenteert ‘Een rood lied zingt er’, een in boekdruk uitgebrachte en handgebonden bloemlezing uit Gorters dichtwerk.In Bergen aan Zee schreef de dichter Herman Gorter (1864-1927) zijn socialistische epos ‘Pan’, maar hij is vooral bekend als de dichter van ‘Mei’ (’Een nieuwe lente en een nieuw geluid...’). 

Gorter had een bijzonder leven en maakte, zo durven we bij het Feest der Poëzie wel te zeggen, de mooiste gedichten uit de Nederlandse literatuur.

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=XSjTrI5IoSw. Locatie: Vredeskerkje, Bergen aan Zee. Aanvang: 20:00 uur (zaal open 19:30). Entree: 15 euro inclusief een glas rode wijn - of een ander drankje. www.kunstgetij.nl. kaartverkoop@kunstgetij.nl.