Lintjesregen Gemeente Bergen 2024: 11 Koninklijke onderscheidingen en jeugdlintje

Nieuws
Afbeelding
(Foto: aangeleverd)

BERGEN - Burgemeester Lars Voskuil reikte dit jaar elf Koninklijke Onderscheidingen en een jeugdlintje uit tijdens de traditionele Lintjesregen in de gemeente Bergen. Kinderburgermeester Tygo Fontijn had de eer het jeugdlintje te overhandigen. “Ik ben enorm trots op onze gedecoreerden. Hun toewijding aan onze samenleving is een inspiratie voor ons allen,” aldus burgemeester Voskuil.

De Lintjesregen begon op 21 april met een benoeming tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Op 25 en 26 april werden tien anderen benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Ook het jeugdlintje werd tijdens deze gelegenheid uitgereikt.

Een bijzondere benoeming tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau was er voor de heer Arthur Dontje (65) uit Schoorl, vanwege zijn langdurige inzet voor sport en goede doelen, zowel lokaal als internationaal.

Het jeugdlintje werd toegekend aan Jolein ten Have uit Bergen, die zich ondanks haar jonge leeftijd al jarenlang inzet als vrijwilliger bij diverse evenementen en op school.

Drie gedecoreerden ontvingen hun onderscheiding bij ‘t Oude Hof in Bergen, waaronder Sjoerd Boersma (70), Fien Jansen-de Wit (72) en Theo de Graaff (75), allen voor hun toewijding aan de Historische Vereniging Bergen.

Vader en zoon Jaap (79) en Jelle (51) de Boer werden beiden onderscheiden voor hun langdurige inzet voor verschillende verenigingen en stichtingen.

De uitreikingen vonden plaats op verschillende locaties in Egmond aan Zee, waarbij onder andere Sjaak den Outer (76), Gerrit Jan Zwaan (74) en Adri Wittebrood (76) hun onderscheidingen in ontvangst mochten nemen.

Tot slot werden Chrystel Cochius (76) uit Schoorl en Anna Marie van Dam-Leeuwenkamp (80) uit Groet geprezen als inspiratiebronnen voor anderen vanwege hun langdurige vrijwillige inzet voor diverse organisaties.

De Lintjesregen werd feestelijk afgesloten met een bijeenkomst in de Ruïnekerk in Bergen voor zowel oud- als nieuw-gedecoreerden.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding